Gebed om ingrijpen in patstelling formatie

0
162
De uitslag van de verkiezingen liet een ruk naar rechts zien. Het ‘motorblok’ wordt gevormd door VVD (33) CDA (19) en D66 (19) samen goed voor 71 zetels.

Door Bert Dorenbos

De eerste poging tot kabinetsformatie tussen VVD CDA D66 en GL is mislukt. GL links heeft de stekker eruit getrokken, met name op het punt van migratie. GL staat een ruimhartig beleid voor, de anderen met name VVD en CDA willen vooral opvang van vluchtelingen in hun regio’s. De formatie zit nu in een patstelling. D66 wil niet met CU en SP sluit VVD uit en CDA en VVD willen niet met PVV.

De opdracht aan formateur Edith Schipper is om een stabiel kabinet te vormen dat kan rekenen op een meerderheid in de Eerste en de Tweede Kamer. Ons land wordt dringend opgeroepen om te bidden voor een God welbehagelijke doorbraak in de kabinetsformatie.

Bloed blijft vloeien in de Tweede Kamer
Na ons afgelopen 17 mei maandelijks derde dinsdag gebed in de Residentie Pauze dienst hebben we in het Tweede Kamer Gebed van het Justice House of Prayer gedankt voor het vastlopen van de poging met GL. Een beeld werd gezien van een blauwdruk van de tempel waarin wij geroepen werden om de details en de betekenis ervan voor vandaag te ontwaren. Er werd aangedrongen om niet links maar rechts te gaan. Wij zagen in profetisch perspectief op de steeds met de grote roltrap in de hal op en neergaande grote groepen schoolkinderen het beeld van abortus overlevenden.

In de Tweede Kamer blijft het bloed vloeien nu sinds 1980 al 1.2 miljoen kinderen door de Wet afbreking (!) zwangerschap omkwamen. Zoals de profeet Jeremia in het oordeel profeteert over het bloed dat vloeit in de straten van Jeruzalem (Jeremia 7 en 9). We namen van elkaar afscheid met de gebedsopdracht: ‘ingerukt, mars’! We smeekten de HEERE om een wonder. De ogen des HEEREN gaan over de gehele aarde om krachtig bij te staan een ieders wiens hart naar Hem uitgaat, zegt de profeet in 2 Kronieken 16:9. Onmogelijke dingen zijn mogelijk. Stop de doods politieke cultuur. Laat het leven weer het leven zijn, open de harten en poorten voor de vluchtelingen en vervolgden.

Onschuldig vergoten bloed schreeuwt om vergelding
Zegen de strategische reis van de Amerikaanse President Trump naar het Midden-Oosten en Israël. Er staat veel op het spel. Elke hartslag vloeit ergens op de wereld het onschuldig vergoten bloed van een ongeboren kind. Nu al meer dan 1,5 miljard. In deze profetische eindtijd klinkt de schreeuw om leven van al de martelaren wanneer hun bloed gewroken wordt (Openbaring 6:9-11). Bekeert u voordat de bazuin klinkt en in de laatste Armageddon veldslag de schapen en de bokken worden gescheiden, het paradijs hersteld en Messias Jezus de wereld voor eeuwig zal regeren vanuit zijn stad Jeruzalem.

Bert en Willy Dorenbos
www.woonbijbel.nl
www.knierevolutie.nl

Komende Verkiezingen
21 maart 2018 Gemeenteraad Verkiezingen
23 mei 2019 Verkiezingen Europees Parlement
18 maart 2019 Verkiezingen Provinciale Staten
27 mei 2019 Eerste Kamer Verkiezingen