Haal Griekenland uit het Europese slop

0
179
OXI – overweldigende meerderheid
Griekenland koos NEE tegen de voorstellen van de rest van Europa. Het woord is nu aan de rest van Europa. Het kleine Griekenland, als ongehoorzaam jongetje in de klas, staat op tegen de grote reus Europa. Mag Griekenland nu niet meer meedoen en wordt het uit de klas, de familie, uit Europa gegooid? Hebben de groten van Europa ook geen boter op hun hoofd? Het machtige Frankrijk en het rijke Duitsland zijn nu aan de beurt. Help Griekenland met een nieuw Marshall/Merkel-Hollande plan. Schuman-politici sta op. De Euro is toch ook ontstaan op grond van deze doctrine en visie. Heb waardering voor de stem van de Grieken en de stem van de Europese burgers, die geen dictaten willen vanuit de EU en het EP in Brussel of de ECB in Frankfurt.

Gebed voor Griekenland
HEERE, dank U voor Griekenland. Hoe hebben gelovigen uit de heidenen zich ingezet voor uw gemeente in Jeruzalem. Een gemeente uit de Joden die vervolgd werd door de Joodse geestelijken. U zegt dat het evangelie eerst voor de Jood is maar ook voor de Griek. En zo is het evangelie ook tot ons gekomen, en zijn wij geënt op de stam, zoals U het aan Abraham, Izak en Jakob hebt beloofd door de eeuwen heen, door de geschiedenis heen. Messias Jezus is gekomen en nooit zal het meer ontbreken aan een Zoon op de troon van zijn vader David. Uw knecht Paulus wist zich geroepen om tot de heidenen te gaan. En hij heeft zijn leven gegeven net zoals de meeste van de andere apostelen. Wat een martelaren om het geloof. Toen maar ook vandaag. HEERE, wat een voorrecht om te mogen lijden om Christus wil. HEERE, maak hen en ons moedig en sterk. Uw Koninkrijk kome, uw wil geschiede. Dank U wel. Paulus had hartzeer om zijn volksgenoten. Hij beschrijft dat in Romeinen 9 tot 11. HEERE, dank U wel dat uw beloften voor land en volk van Israël eeuwigdurend zijn. We zien het en we zullen het zien. In U zullen alle volken gezegend worden.

We bidden U, HEERE God speciaal voor Griekenland. Dank U voor onze broeders en zusters in dat verscheurde land. HEERE, U kunt net zo goed de overwinning geven door weinige als door velen. Wij staan met Paulus weer op de Areopagus en verkondigen Jezus Christus en dien gekruisigd. Dank U wel dat dat ook vandaag dezelfde boodschap is. Jezus Christus is heden dezelfde en tot in eeuwigheid. Hij is de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Dank U wel dat U de harten van Koningen en alle mensen kunt bewegen als waterbeken en het heenleiden waarheen U het wilt. U roept ons op om te bidden voor koningen en hooggeplaatsten en voor alle mensen opdat wij een stil en gerust leven mogen leiden in alle waardigheid. Want er is één naam op de aarde gegeven waardoor wij behouden worden: Jezus Christus. Dat schrijft Paulus naar Timoteüs in zijn eerste brief. Zijn vader was een Griek en zijn moeder een Messias belijdende Jodin. Zij heeft hem opgevoed met het profetisch woord. Zij heeft hem verteld van de Messias die gekomen was. Hij ontmoet Paulus en trekt met hem op. Jong als hij is, maar Paulus roept hem op om met kracht het reddende evangelie te brengen. En dat heeft hij gedaan. Wat een vruchten tot op vandaag. HEERE, zegen Griekenland vandaag. Zegen alle hooggeplaatsten in Europa die Griekenland in de tang willen houden. Zegen de leiders in Griekenland die proberen met linkse communistische gedachten het land te besturen. Wek hen en anderen op om de weg van U te kiezen. U hebt uw levensregels gegeven, uw geboden opgeschreven waarbij wij kunnen leven en kiezen voor het leven. U hebt ze geopenbaard in uw openbaring de Bijbel. Ook openbaart U zich vandaag door uw woord en Geest, die U uitgestort hebt op de pinksterdag. Daar waren ook Grieken bij. Zij hoorden Petrus uit Joël lezen in hun eigen taal. HEERE, kom met uw Geest in Griekenland vandaag. Uw woord is een lamp voor mijn, onze, hun voet en een licht op mijn, ons, hun pad. Dat licht schijnt in de duisternis van de wereld. Het waarachtige licht. Wandel in dat licht.

L.P. Dorenbos