‘Kerkverlaters kan God niet gebruiken’

0
173
Dat schrijft J. Lee Grady, voormalig hoofdredacteur van het Amerikaanse charismatische blad Charisma, in Opwekking Magazine. Grady is tegenwoordig directeur van ‘Mordecai Project’.

Hij meldt trouwens dat nog zes andere typen christenen niet bruikbaar zijn voor God, zoals ‘christelijke stuurmannen en –vrouwen’(die niet het stuur volledig aan God willen overgeven), fauteuil christenen, glas-is-halfleeg pessimisten, wereldse christenen, timide lafaards en luie toeschouwers.

Hoewel veel evangelische gemeenten juist groeiden doordat mensen er heen kwamen die oorspronkelijke kerken de rug toekeerden, heeft Grady voor hen kennelijk weinig goede woorden over. Het is volgens hem in de mode de kerk van alles en nog wat de schuld te geven. “Sommige mensen hebben zelfs organisaties opgericht om christenen weg te lokken uit de kerk en vervolgens los te laten in een geïsoleerde spirituele woestijn. De meeste van deze kerk-critici zijn verbitterd omdat ze een slechte ervaring hebben met een dominee, voorganger of een andere medechristen.

Ik heb oprecht medelijden met alle slechtoffers van geestelijk misbruik. Toch heeft niemand het recht om het werk van God af te breken, wegens de pijn die een andere christen – ja zelfs een geestelijke leider – hem of haar heeft aangedaan. De kerk is Gods plan, Hij heeft geen alternatief gegeven. Als we door God gebruikt gaan worden, moeten we verbonden zijn met de kerk en leren omgaan met de leiders die Hij heeft aangesteld.”