Pro Life TRUMPet call

0
201
Samen met onze Amerikaanse gebedsvrienden hebben we vurig en aanhoudend gebeden voor een de HEERE welgevallige verkiezingsoverwinning, in het besef dat de keuze van een Amerikaanse president van grote invloed is op de hele wereld. De overwinning van de agressieve pro abortus en pro gender equality Democratische kandidaat Hillary Clinton leek vast te staan. Maar In de verkiezingsnacht sloeg de balans om en won de Republikeinse kandidaat Donald Trump met klinkende meerderheid. Ook in het nieuw gekozen Congres dat elke twee jaar wordt gekozen (hun Tweede Kamer) en de Senaat waarvan elke twee jaar een derde wordt gekozen (hun Eerste Kamer) werd de Republikeinse meerderheid vergroot.

Door: Drs. L.P. Dorenbos, voorzitter Schreeuw om Leven

Pro life evangelicals en gebed maakten het verschil in de Amerikaanse verkiezingen
Veel meer pro life evangelicals dan ooit tevoren zijn dit keer gaan stemmen omdat zij de felle pro abortus Hillary Clinton een ramp vonden. Ze kwamen in grotere getale op om te stemmen en hebben volgens velen deze overwinning gegeven. Inmiddels voegen Trump en zijn Bijbelgetrouwe pro life Vice President Mike Pence de daad bij het woord en benoemen de ene pro life kandidaat na de andere. In de Supreme Court (het Amerikaanse Hoge Gerechtshof) worden nu pro life rechters benoemd bij vervanging na hun overlijden. Binnenkort wordt in de vacature voorzien, die op dit moment bestaat na het plotseling overlijden begin 2016 van pro life Supreme Court pro life Judge Scalia. Trump heeft toegezegd op een grote pro life leiders ontmoeting gedurende de verkiezingscampagne georganiseerd door de pro life arts Ben Carson die ook in de race was als presidentskandidaat, in New York waar tot verrassing van Trump duizend pro life leiders aanwezig waren, dat hij bij de keuze voor de vervanging van judge Scalia zich zou houden aan de voordracht die de pro life Heritage lobby Foundation. Dit was een opzienbarende verklaring van zijn pro life gerichtheid, zo hij het zou winnen. Tijdens zijn acceptatie speech op de Republikeinse Conventie memoreerde hij aan de voor hem verwonderlijke steun van de pro life evangelical gemeenschap ‘because I don’t deserve it’. Al gedurende de campagne werd duidelijk dat hij in zijn campagne team steeds meer pro life medewerkers een centrale plaats gaf.

Trump voegt de pro life daad bij het woord
En nu hij de ene na de andere minister benoemt is verbazingwekkend hoeveel de pro life gedachte zijn toegedaan. Hij heeft zijn campagne leider Conway een bekende pro life publicist benoemd tot zijn persoonlijk adviseur. Samen met de actieve rol die hij zijn pro life vice-president Mike Pence heeft toebedeeld is de verwachting gegrond dat onder zijn presidentschap de pro life beweging en de evangelical stem zowel katholiek als protestant sterker gehoord zal worden. De reden dat ik actief heb deelgenomen samen met onze Amerikaanse pro life vrienden met de vooral gebeds verkiezingscampagne heeft te maken met de enorme internationale rol die Amerika ook speelt op de ethische ontwikkelingen. Hilllary Clinton heeft al vanaf de tijd dat zij minister van Buitenlandse Zaken was gezegd dat één van haar Internationale doelen was om abortus wereldwijd te proclameren en tot stand te brengen. En ook in haar verkiezingscampagne samen met haar democratische rivaal Bernie Sanders heeft zij op het aambeeld gehamerd dat nationaal en internationaal abortus tot aan de geboortegrens moet. Het is nu dan ook enorm belangrijk om gebed voor de regering TRUMP met kracht voort te zetten. Zeker nu de totaal onverwachte verliezers zo geschokt en verbolgen zijn dat zij alles zullen proberen om de regering tegen te staan. Het wonder dat de Republikeinen toch gewonnen hebben in tegenstelling tot ieders en zeker Hillarys verwachting heeft zeker te maken met het feit dat heel veel evangelical en pro life stemmers die grote vragen hadden om op deze a-politieke, bravoure kandidaat die nu niet bepaald een christelijk en pro life image uitstraalde maar op het laatst toch op hem gestemd hebben, alleen al om te voorkomen dat de abortus fanaat Hillary Clinton in het verlengde van de acht jaar Obama ramp het Witte Huis zou bezetten. Velen spraken zich niet uit over een stem op TRUMP tegenover derden. Je schaamde je daar voor. Maar naarmate de dag van het stemmen dichtbij kwam en men voor het dilemma stond TRUMP of CLINTON sloeg de ‘shame vote’ (schaam stem) over naar TRUMP.

Midden in de verkiezingsnacht sloeg de zege om
Tot in de verkiezingsnacht bleef het lange tijd onzeker want het was Clinton wat de zegen klok zei. Maar naarmate de uitslagen binnenkwamen en de beroemde swingstates met aantallen kiesmannen die er toe deden, de een na de ander met de TRUMP zege kwamen sloeg de stemming om. En toen ook nog Michigan die altijd democratisch stemde ook tot de swingstates ging behoren en TRUMP de overwinning gaven was de strijd beslecht. De laatste TRUMP campagne was de nacht ervoor om 12 uur in de grote Amway Hal in Grand Rapids met 13.000 mensen volgepakt maar met nog evenzoveel die met hun smartphone buiten meeluisterden. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog was er niet meer zo’n grote menigte bijeen geweest. Ook nu had de gebedsbeweging in Amerika een nationaal inbel gebed offensief gedurende de tijd dat de stemlokalen open waren georganiseerd waarbij elk uur een andere gebedsorganisatie de leiding had. De verslagenheid van de verliezende partij was meedogenloos. Cecile Richard de directeur van Planned Parenthood de grootste abortusbeweging in Amerika reageerde furieus. Ze begreep dat haar onaantastbare positie, die ze dacht te hebben ook al stapelden de bewijzen zich op dat zij handelde in organen van geaborteerde baby’s, maar met de steun van president Obama dacht ze dat ze het wel kon redden.

The TRUMPet call is een wake up call voor Amerika en de wereld
Zou het zo kunnen zijn dat de gramschap van de HEERE God zo groot is dat Hij Amerika oproept te stoppen met het vergieten van onschuldig bloed van de zijn kinderen die Hij in de moederschoot geformeerd heeft? Ik denk steeds aan de profeet Joël als ik aan TRUMP denk. Hoe was het volk niet afgeweken van de HEERE God. Hoe kwam het oordeel over hen. Maar dan wordt het volk opgeroepen om de bazuin, de TRUMPet te blazen in hoofdstuk 2. De HEERE heeft gesproken.

20 januari vindt de inauguratie van President TRUMP plaats. De trompetten zullen dan ook klinken. Het is een profetische dag. De schreeuw om leven van de 56 miljoen ongeboren geaborteerde kinderen schreeuwen mee en roepen met alle martelaren door de eeuwen zoals duidelijk wordt bij het openen van het vijfde zegel in Openbaring 6:9-11; Tot hoelang o HEERE voordat U ons onschuldig vergoten bloed wreekt. Uw antwoord vanuit de hoge klinkt; Nog een korte tijd voordat jullie getal der martelaren vol is. The TRUMPet call is een wake up call voor Amerika en de wereld met nu anderhalf miljard martelaren en elke hartslag een martelaar meer. Hoe vaak kwam het oordeel omdat de maat van Gods gramschap vol is. Israël en Juda zijn daarom beide in ballingschap. En zo er geen bekering komt zal de tijd en Gods gramschap vol worden. De apocalyptische ontwikkelingen zich samenballend rond de Tempelberg in Jeruzalem, de stad van Gods woning, zijn alle tekenen der tijden dat het einde nabij is. Het is ronduit profetisch dat de inauguratie plaats vindt op 20 januari, de dag dat in Duitsland op 20 januari 1942 in de Wannsee conferentie in Berlijn in twee uur besloten werd om alle 13 miljoen Joden uit te roeien. Op de dag dat de jaarlijkse March for Life in Washington DC dit jaar plaatsvindt op 27 januari is de dag dat op 27 januari 1945 het concentratie kamp Auschwitz werd bevrijd. Hoeveel slachtoffers moeten nog omgebracht worden voordat de wereld een einde maakt aan deze derde Wereldoorlog die in de moederschoot woedt al sinds de Roe vs Wade abortus beslissing door het Amerikaanse Hooggerechtshof (Supreme Court ) op 23 januari 1973 werd aangenomen. Alleen een massale verootmoediging, gebed en opstaan in de pro life strijd kan bekering en verademing geven. HEERE, ontferm U over Amerika en ons land. Wij maken ons op voor de Tweede Kamer Verkiezingen 15 maart. Laat er een knierevolutie losbreken in ons land. Gebed doet grote wonderen. Lees het maar na; 2 Kronieken 16:9, 2 Kronieken 7:14,15, 2 Kronieken 20 enz. enz.
Knierevolutie.nl samen biddend op naar de verkiezingen op 15 maart aanstaande.
16 januari 2017

Drs. L.P. Dorenbos, voorzitter Schreeuw om Leven, initiatiefnemer KnieRevolutie.nl

Joël 2:1-3 en 11-18 (SV)
1. Blaast de bazuin te Sion, en roept luide op den berg Mijner heiligheid; laat alle inwoners des lands beroerd zijn, want de dag des Heeren komt, want hij is nabij.
2. Een dag van duisternis en donkerheid, een dag van wolken en dikke duisterheid, als de dageraad uitgespreid over de bergen; een groot en machtig volk, desgelijks van ouds niet geweest is, en na hetzelve niet meer zal zijn tot in jaren van vele geslachten.
3. Voor hetzelve verteert een vuur, en achter hetzelve brandt een vlam; het land is voor hetzelve
11. de Heere verheft Zijn stem voor Zijn heir henen; want Zijn leger is zeer groot, want Hij is machtig, doende Zijn woord; want de dag des Heeren is groot en zeer vreselijk, en wie zal hem verdragen?
12, Nu dan ook, spreekt de Heere, bekeert u tot Mij met uw ganse hart, en dat met vasten en met geween, en met rouwklage.
13. En scheurt uw hart en niet uw klederen, en bekeert u tot den Heere, uw God; want Hij is genadig en barmhartig, lankmoedig en groot van goedertierenheid, en berouw hebbende over het kwade.
14.Wie weet, Hij mocht Zich wenden en berouw hebben; en Hij mocht een zegen achter Zich overlaten tot spijsoffer en drankoffer voor den Heere, uw God.
15.Blaast de bazuin te Sion, heiligt een vasten, roept een verbodsdag uit.
16.Verzamelt het volk, heiligt de gemeente, vergadert de oudsten, verzamelt de kinderkens, en die de borsten zuigen; de bruidegom ga uit zijn binnenkamer, en de bruid uit haar slaapkamer.
17. Laat de priesters, des Heeren dienaars, wenen tussen het voorhuis en het altaar, en laat hen zeggen: Spaar Uw volk, o Heere! en geef Uw erfenis niet over tot een smaadheid, dat de heidenen over hen zouden heersen; waarom zouden zij onder de volken zeggen: Waar is hunlieder God?
18.Zo zal de Heere ijveren over Zijn land, en Hij zal Zijn volk verschonen. als een lusthof, maar achter hetzelve een woeste wildernis, en ook is er geen ontkomen van hetzelve.