‘Satan wil identiteit roven’

0
174
Verscheidenheid van culturen, landen en volkeren is door de Schepper bedoeld. Door elkaar husselen ervan in een multiculturele blender van ‘het nieuwe één-wereld denken’ getuigt niet van realiteitszin of respect. Dat schrijft hoofdredacteur John Howard in het blad Charisma.

Hij noemt het streven naar wereldse éénheid het toren-van-Babel syndroom, dat blindelings gelijkheid voor alle mensen in alle opzichten op het oog heeft. ”Uiteindelijk zal deze weg leiden tot een socialistische dictatuur en uitmonden in een onpersoonlijk wereldwijd nummersysteem”, schrijft Howard. “De ontkenning van de geschapen persoonlijke identiteit van de individuele mens is een geestelijke campagne van de tegenstander om Gods schepping te ontwrichten. Het is ook de wortel van de groeiende gay- en transgenderbeweging en de vele opkomende antidiscriminatiewetten.”

Volgens Howard willen geesten die de beweging voortstuwen zielen in verwarring brengen en hun persoonlijke identiteit roven. Ooit voelde hij zichzelf, door jeugdtrauma’s, een ontheemd en identiteit-loos mens. Als jongvolwassene dreef hij op de golven van new-age en zocht hij zijn identiteit als cover-artiest van beroemde acts. “De kentering kwam door mijn ontmoeting met mijn Schepper (…). In Hem vond ik mijn ware identiteit, mijn doel en mijn bestemming.”

Persoonlijke en maatschappelijke problemen worden niet opgelost door de scheppingsorde en de identiteit die de Heer de mens gaf te ontkennen, voegt hij er aan toe. “Dit zal slechts leiden tot een algeheel faillissement van mens en maatschappij.”