‘Valse profetie versus Gods Woord’

0
171
“Steeds meer mensen willen de stem van God horen zonder de Bijbel daarvoor te openen.” Dat antwoordt ds. Theo Niemeijer in Het Zoeklicht op de vraag van een lezer over ‘profetische avonden’ in zijn buurt. Daar wordt men in een sfeer van aanbidding ‘geopend’ voor de Heilige Geest, waardoor men tot soaken, spontane bewegingen en klanken komt. ‘Het lijkt er op dat wanneer het je ontbreekt aan allerlei uitingen van de Geest – zoals tongentaal, uitdrijven van geesten, genezen van zieken – je de vervulling met de Heilige Geest mist”, meldde de lezer.

“Enorme verleiding, die steeds meer om zich heen grijpt”, reageert ds. Niemeijer. “Men probeert door een bepaald sfeertje te creëren tot een soort extase te komen, waarin God kan spreken. Zang en muziek is echter nog geen aanbidding.”

In de eindtijd zal er, net als ten tijde van het beeld van Nebukadnezar, valse aanbidding zijn, die uiteindelijk leidt tot aanbidding van het beest, de antichrist, schrijft Niemeijer. Velen gaan verloren omdat zij geen liefde tot de waarheid, Gods Woord, hadden, voegt hij er aan toe. “Vele gelovigen strekken zich de laatste tijd uit naar gevoel, ervaringen en extase, terwijl zij steeds minder met de Bijbel hebben.”

Gods Geest spreekt niet uit Zichzelf, zegt Niemeijer, verwijzend naar Johannes 14:13, maar altijd in vereenstemming met Gods Woord, de Bijbel. „Het werk van de Heilige Geest is er op gericht de Here Jezus te verheerlijken en niet in de eerste plaats allerlei manifestaties centraal te stellen. Woord en Geest horen samen en kunnen van elkaar niet worden gescheiden. Wanneer we ons openstellen voor Gods Woord, dat door Gods Geest letterlijk ‘ingeademd’ (geïnspireerd) is, worden we ook vervuld met Gods Geest. Vol van de Geest is ook vol van Gods Woord, maar dan wel Gods Woord in ons hart en niet alleen in ons hoofd.”

Volgens Niemeijer is satan, zich voordoende als engel des lichts, bezig op een subtiele manier vele christenen te verleiden tot een valse aanbidding en tot het geloven in valse profetie. In deze eindtijd roept de Bijbel gelovigen op onverkort vast te houden aan ‘het volmaakte Woord van God’ en op die manier Gods stem te verstaan, zegt hij. “En niet vanuit allerlei opgeklopte gevoelens.”