Ralph: Nieuw blad Belgische Zending

0
215
Werkend aan een nieuwe visie heeft de Belgisch Evangelische Zending ook een nieuw blad gelanceerd, dat eenmaal per drie maanden verschijnt en Ralph heet. De naam is afgeleid van die van Ralph Norton, die met zijn vrouw Edict de BEZ in 1919 stichtte. De suggestie het tijdschrift naar hem te vernoemen, kwam van Circa Goossens, die er de ‘Edith Column’ in schrijft.

Ralph is de opvolger van het nieuwsblad van de organisatie. “Achter de schermen werken we hard aan een nieuwe strategie en tegelijkertijd kijken we uit naar ons 100-jarige bestaan in 2019.” De passie van de oprichter inspireert de hedendaagse medewerkers en drijft hen ook vandaag het Goede Nieuws te op eigentijdse wijze uit te dragen, laten de Nederlandstalige en Franstalige directeur weten.

Zij hopen ook dat de nieuwe uitvoering van het blad de achterban zal inspireren en vragen gebed voor het in heel België ontwikkelen van missionaire projecten en een generatie jonge zendelingen.

In het redactionele commentaar zegt de eerste, Kurt Maeyens, dat volgens hem binnen de kerken onzekerheid over evangelisatie is ontstaan. Men weet niet goed meer hoe dat moet in deze tijd, het communiceren met de maatschappij die Jezus niet kent.

“Meen en meert is de kerk een plaats geworden waar gelijkgestemden elkaar vinden, waar ze openlijk over hun geloof kunnen praten en getuigen, waar er ruimte is voor gesprek en bemoediging. De kerk wordt gezien als een veilige haven”, schrijft hij. Niks mis met de veiligheid overigens, maar het betekent wel dat langzaam maar zeker de kerk meer is gericht op “interne werking dan op haar primaire opdracht om de wereld in te gaan. “De kerk is meer en meer geworden als een burcht. Veilig, beschermend voor gelovigen, maar niet altijd toegankelijk voor zoekende mensen. Af en toe laten we ophaalbrug zakken en organiseren wij een evangelisatie-actie, maar heel snel halen we de ophaalbrug weer op,” constateert hij. De nieuwe strategie is er op gericht daarin verandering te brengen. Nodig zijn volgens hem dat de Heilige Geest de gelovigen en kerken raakt