Vriendin van Belgisch slachtoffer getuigt

0
216
Ook in Amerika zijn er mensen die heel  nauw bij de gebeurtenissen in Brussel betrokken zijn. Zo is er de vriendin van één van de slachtoffers, de 21-jarige Bart Migom uit Diksmuide. Hij studeerde aan de hogeschool HOwest in Brugge en is daar gisteren herdacht. De jongeman  was dinsdagochtend in Zaventem omdat hij zijn vriendin in Amerika zou gaan bezoeken. De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft met het meisje gesproken.

“De laatste keer dat ik iets van hem hoorde, was dinsdag”, vertelt Emily Eisenman (21). “Hij stuurde me een foto van zijn trein op weg naar de luchthaven. Normaal zou hij me nog een foto sturen van zijn vliegtuigticket als hij was aangekomen, maar dat heeft hij nooit gedaan.”

Het koppel kende elkaar sinds vorig jaar. Ze leerden elkaar kennen via de broer van Eisenman, die een vriend van Migom was. Op 29 oktober werden ze een koppeltje. “Die dag vergeet ik nooit”, zegt ze.

“Ik dacht gisteren wat ik zou doen als ik zou weten dat hij dood was. Ik dacht dat ik zoiets niet zou aankunnen. Er is niets op aarde waardoor ik dat verlies zou kunnen verwerken”, vertelt een geëmotioneerde Eisenman. “Toen ik het nieuws vernam, dacht ik dat Jezus mij op dat moment zou helpen.”

“Ik heb ondertussen met zijn vader gesproken. Het was een verbazend telefoongesprek”, zegt ze. “Hij leek sereen, maar ook erg aangedaan. Hetzelfde geldt voor de moeder. Ik voelde dezelfde sereniteit. Voor mij is het een troost dat hij in de hemel is. Dat is een betere plaats, een veel betere plaats dan hier.