Een weekend samen weg

0
297
Een huwelijk gaat niet vanzelf goed; het gaat wel vanzelf verkeerd. Iedere relatie moet verzorgd en gevoed worden. Dat vraagt tijd, inzet en initiatieven van beide partners. Beiden zijn even verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een goede relatie.

======================================================================
Iedere dag een nieuw artikel om samen met jouw partner te lezen en daarna aan de hand van een aantal vragen of opdrachten met elkaar te bespreken. De hoofdthema’s zijn: man/vrouw, communicatie, intimiteit, leefwereld en kinderen.
============================================================

COMMUNICATIE

samen lezen

Dat is natuurlijk allemaal gemakkelijk gezegd. Als je echter het natuurlijke verschil tussen man en vrouw plus het verschil in karakter en temperament plaatst in de stress van alledag komt het onderhouden en het opbouwen van de relatie al gauw tekort. Dat vergaat (bijna) alle paren zo. De kans is dan ook groot dat jullie relatie hierop geen uitzondering vormt.

Daarom het volgende voorstel: ga in de komende tijd eens ‘alleen met z’n tweeën’ een weekendje weg! Ja, dat kost tijd en geld, maar het is het meer dan waard.

Doel
Het doel van zo’n weekend is kort samengevat: tijd voor elkaar. Tijd om te genieten van het leven en van elkaar, tijd om (bij) te praten; tijd voor romantiek en intimiteit. Kortom een weekend waarin de kwetsbare plant van jullie relatie gevoed en gesterkt wordt.

Waar naar toe?
Dat hangt af van jullie wensen en het budget. Het kan het een vijf sterren hotel zijn of een tentje op de hei. Belangrijk is dat de plaats die jullie kiezen aantrekkelijk is voor beiden en dat jullie daar ongestoord een aantal dagen samen kunnen zijn.

Een agenda
Het is goed om van tevoren na te denken over datgene wat jullie willen doen. Uiteraard komen alleen activiteiten in aanmerking die beiden graag doen: wandelen, een museum bezoeken, naar het theater gaan of gewoon lekker luieren aan de hotelpool. Winkelen is meestal geen goed idee, omdat de ‘werelden’ daar waarschijnlijk te ver uit elkaar lopen. Als het past kunnen jullie een lijstje opstellen van dingen waar jullie tussendoor samen over willen praten.

Kinderen
Het doel van zo’n weekend is om ‘samen alleen te zijn’. Als jullie kinderen hebben moet dus een oppas oplossing gevonden worden (vrienden, opa en oma, iemand bij jullie in huis). Belangrijk is dat de oplossing jullie vrij maakt en rust geeft. Als een van de partners zich gedurende het weekend zorgen maakt over de kinderen wordt zo’n weekend eerder een belasting dan een blijdschap.

Samen bespreken
Is dit een idee voor ons?
Hoe kunnen wij dit idee omzetten in de realiteit? Wanneer? Waar naar toe? Wie past op?

=======================================================
Rust heeft meer mensen genezen dan alle medicijnen van de wereld. Harold J. Reilly
===============================================