Mijnen ontdekken en opruimen

0
321
Mijnen zijn gemene bommen die erop wachten om te exploderen. Jarenlang kunnen zij onopgemerkt onder de oppervlakte liggen totdat iemand erop trapt. Dan volgt geheel onverwacht en onmiddellijk een geweldige, pijnlijke explosie.

==========================================================
Iedere dag een nieuw artikel om samen met jouw partner te lezen en daarna aan de hand van een aantal vragen of opdrachten met elkaar te bespreken. De hoofdthema’s zijn: man/vrouw, communicatie, intimiteit, leefwereld en kinderen.
============================================================

COMMUNICATIE

samen lezen

Hebben jullie zulke ‘mijnen’ in jullie relatie?
Sluimeren bij jullie onder de oppervlakte problemen die onmiddellijk exploderen zo gauw een van jullie beiden er op ‘trapt’?

Dit studie is bedoeld als ‘mijndetector’. Klik hier om een overzicht te openen. Schrijf beiden in dit overzicht de mijnen op die bij de verschillende deelgebieden van het leven mogelijk onder de oppervlakte liggen. Geef weer wat jou niet bevalt, waar jij je zorgen om maakt, wat jij graag anders zou zien.

Als je dat beiden gedaan hebt ontstaan twee voordelen:
1. Jullie weten waar de mijnen bij jullie eventueel liggen. Oppassen dus.
2. Je kunt heel voorzichtig, samen met jouw partner, proberen mijnen op te ruimen zonder dat die in het proces exploderen.

=============================================================
Als één niet wil kunnen twee niet strijden. Spaans spreekwoord
=========================================================