Gevolgen voor christenen in Noord-Syrië groot

0
325
Sinds Turkije het noorden van Syrië is binnengevallen, is de situatie erg kritiek geworden: huizen zijn verwoest en mensen slaan massaal op de vlucht. Op dit moment wordt geschat dat 40.000 à 50.000 christenen direct te maken krijgen met het conflict.

“Gisteren vonden er hevige luchtaanvallen plaats”, vertelt een broeder uit Malkieh, een dorp dat grenst aan Turkije. Het totaal aantal slachtoffers is nog niet bekend, maar Open Doors en lokale partners zijn druk bezig met het verlenen van medische hulp.

Een van de slachtoffers van de aanvallen is de vrouw van Fadi. Ze werd in haar ruggengraat geraakt toen er donderdag een granaat op hun huis viel. Fadi’s echtgenote ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis en Fadi zelf is ook gewond. Het echtpaar ontvangt steun van pastor George, die inmiddels meerdere gevluchte (Koerdische) families onder zijn hoede heeft genomen.

De pastor staat zelf ook op punt van vertrekken, samen met zijn gezin en familie. De situatie is onhoudbaar geworden door de bombardementen en aanvallen van het Turkse leger. “Bid alsjeblieft om bescherming”, vroeg hij ons gisteren met klem.

Noodhulp aan slachtoffers
Open Doors en lokale partners zijn op dit moment hard aan het werk in het gebied en verlenen noodhulp en dragen zorg voor mensen die slachtoffer zijn geworden van het geweld. Open Doors is ook een project gestart om fondsen te werven voor deze noodhulp, hieraan kunt u vanaf nu bijdragen.

“We leven intens mee met de vluchtelingen”, zegt de velddirecteur van Open Doors. “Christenen zijn niet alleen bang door het geweld, maar ook voor de vrijheid die extremisten krijgen als de situatie zich voortzet.” Hij roept ons allemaal op: “Ze hebben de wereldwijde kerk nodig om in gebed voor hen te strijden.”

Wilt u aan deze belangrijke oproep gehoor geven? Laat dan uw gebed of bemoediging achter op de gebedsmuur van Open Doors. Deze gebeden en bemoedigingen zullen gedeeld worden met medechristenen in Syrië en de regio.

Bron: Open Doors