Vijf geboden voor de vrouw

0
305
Na de geboden voor de man hierbij, ter overweging, vijf geboden voor de vrouw.

===========================================================
Iedere dag een nieuw artikel om samen met jouw partner te lezen en daarna aan de hand van een aantal vragen of opdrachten met elkaar te bespreken. De hoofdthema’s zijn: man/vrouw, communicatie, intimiteit, leefwereld en kinderen.
===========================================================

INTIMITEIT

samen lezen

1. Begrijp dat jouw man seksualiteit anders beleeft dan jij
Wat voor je man geldt, geldt ook voor jou. Je kunt je eigen beleving en jouw genieten van seksualiteit niet zondermeer projecteren op je man. Hij is anders en hij heeft andere voorstellingen en wensen. Dat maakt seksualiteit natuurlijk veel moeilijker, maar ook spannender.

2. Zorg ervoor dat jij de magneet bent (en blijft) die hem aantrekt
In twee andere studies wordt gewezen op het gevaar van (mannelijke) ontrouw. Of je het leuk vindt of niet jouw man zal andere vrouwen zien en ook af en toe een andere vrouw aantrekkelijk vinden. Het is heel belangrijk dat jij je ervoor inspant de aantrekkelijkste vrouw in zijn leven te zijn en te blijven. (Waarom maken vrouwen zich mooi als ze uitgaan en lopen zij thuis, bij de meest belangrijke man in hun leven, in slobberige kleren rond?). Maak je mooi voor hem. Verras hem. Verleid hem. Kleed je (af en toe) erotisch. Blijf de magneet die hem aantrekt.

3. Bewonder hem
In iedere man steekt een kleine jongen die bewonderd wil worden. Vertel hem wanneer hij iets goed heeft gedaan. Wees trots op hem en laat dat blijken. Vertel anderen hoe goed hij is. Vertel hem dat hij de beste is. Stuur hem door hem te prijzen en niet door hem te bekritiseren (ook seksueel!). Natuurlijk werkt bewonderen alleen als dat eerlijk gemeend is. Zeg daarom niets over dingen die hij (niet zo) goed doet, maar prijs hem voor alles wat hij naar jouw zin doet.

4. Geef aandacht aan zijn lichaam
Jouw man houdt van zijn lichaam en als jij hem liefhebt is het goed dat je leert om ook van zijn lichaam te houden. Een penis is niet alleen het lustorgaan van de man, hij verbindt er ook zijn identiteit, zijn ‘man zijn’ aan. Daarom voelt hij zich geaccepteerd en geliefd als jij, zijn vrouw, liefdevolle aandacht geeft aan zijn lichaam. Het streelt zijn ziel. En of je het gelooft of niet, jouw liefde voor zijn lichaam versterkt zijn trouw aan jou.

5. Ontdek en vervul zijn (geheime) wensen en fantasieën
Ook voor jou betekent liefde primair geven en ingaan op de wensen en verlangens van je man. Probeer te ontdekken wat hij fijn vindt en bevredig hem seksueel zoals hij dat wil. Daarbij mag je best proberen jouw grenzen te verleggen, zonder dat je zover gaat dat je niet meer jezelf kunt zijn.

Samen bespreken
Deze keer is het de beurt aan de vrouw om zichzelf aan de hand van de genoemde vijf punten te evalueren. Vertel jouw man hoe jij dat alles beleeft.

Daarna mag de man zijn mening geven over die vijf punten. Vertel jouw vrouw hoe jij deze punten in jullie seksualiteit ervaart.

Probeer ook nu open, opbouwend en liefdevol met elkaar te praten over verschillen in de beleving van jullie seksualiteit.

=======================================================
In echte liefde geven vrouwen altijd meer dan ze beloven. Fernand Desnoyers
============================================================