Alpha Nederland daagt stellen uit met campagne: maak tijd voor elkaar

0
323

16% van de Nederlandse stellen tussen 18 en 49 jaar besteedt minder dan een uur per week tijd aan elkaar.

Tijd voor elkaar maken, blijkt de sleutel tot gelukkige relaties te zijn – zo blijkt uit onderzoek.

Voor meer informatie en de campagnevideo: tijdvoorelkaar.nl

Vanaf maandag 26 augustus daagt Alpha Nederland stellen uit om meer tijd voor elkaar te maken door middel van een grote campagne. Uit een groot, representatief onderzoek blijkt namelijk dat ‘tijd voor elkaar’ de sleutel is tot een gelukkige relatie. Directeur Arnoud Drop: “Partners willen graag meer activiteiten samen doen, betere gesprekken voeren met elkaar en betere seks, blijkt uit onderzoek, maar vinden het moeilijk om daar tijd voor te maken. Op de Marriage Course gaan ze precies met deze en andere thema’s aan de slag.”

Alpha Nederland liet een onafhankelijk, representatief onderzoek doen naar relaties onder 1.002 respondenten in een vaste relatie van minimaal één jaar. Dit onderzoek is uitgevoerd door Gr8 Purpose.

Meer tijd voor elkaar zorgt voor betere relatie
Uit het onderzoek blijkt dat stellen die hun relatie een 8 of hoger geven meer tijd voor elkaar en voor vrienden maken, dan stellen die hun relatie een 7 of lager geven. Bovendien besteden de stellen met een relatiescore van 8 of hoger significant minder tijd aan werk, kinderen en beeldschermen.
Maar liefst 27,1% van alle stellen besteedt per week maximaal twee uur aan elkaar. De stellen met hogere relatiescores en meer tijd voor elkaar hebben ook significant minder ruzie, dan stellen met lagere scores.

Opvallende cijfers uit het onderzoek
Kijkend naar de resultaten uit het onderzoek, zie je opvallende zaken. Tijd voor wat cijfers:
Tijdsbesteding

48,5% van de tijd van stellen gaat naar ‘werk/huishouden/school’ (21,5%), ‘kinderen’ (14,5%) en

‘smartphone/tv/Netflix/internet’ (12,5%).

15,9% besteedt eeen uur per week of minder aan de partner.

Communicatie

34,5% van de partners vindt dat de partner niet goed (genoeg) luistert.

48,8% wil meer praten over hun relatie.

Conflicten

31,2% praat meningsverschillen niet (goed) uit.

71,3% vraagt zijn of haar partner niet of amper om vergeving.

Ruzies gaan het vaakst over: ‘geld’ (20,4%), ‘huishouden/taakverdeling’ (17,7%) en ‘kinderen’ (16,2%).

80,6% van de partners denkt dat er een weg is om samen uit de problemen te komen.

Investeren

47,7% zou niemand raadplegen of zou niet weten wie hij of zij moet raadplegen als de relatie onder druk komt

te staan.

84,6% vindt dat alles onderhoud vraagt, ook een relatie.

Verbeter je persoonlijk record conflicten oplossen
Als je tijd voor elkaar maakt, heeft dat dus een positief effect op je relatie. De campagne ‘Tijd voor elkaar’ speelt daarop in door op een humoristische manier de gevolgen te laten zien van het maken van tijd voor elkaar. In de campagne is er bijvoorbeeld een stel te zien dat hun persoonlijk record conflicten oplossen verbeterd heeft met 0,034 seconden. De Marriage Course helpt stellen om beter te worden in het oplossen van conflicten. Bekijk de video op tijdvoorelkaar.nl.

Tijd voor elkaar maken en achtergrondinformatie
Waarom deze campagne? Door tijd voor elkaar te maken, leren partners elkaar beter kennen, verbetert de communicatie onderling en weet je wat de ander belangrijk vindt. Op de campagnewebsite van Tijd voor elkaar vind je alle Marriage Course-locaties en achtergrondinformatie over de campagne: tijdvoorelkaar.nl.

Waarom een Marriage Course?
“Ik denk dat niemand in een relatie zit te wachten op ruzies. Meer tijd voor elkaar zorgt concreet voor minder conflicten”, duidt Drop. “Ook daarom nodigen we stellen uit om meer tijd voor elkaar te maken op een Marriage Course.” Tijdens zeven avonden uit maken stellen tijd voor elkaar. Onder het genot van een diner voor twee krijgen ze uitleg over thema’s als taakverdeling, vergeving, goede seks en communicatie. Daarna gaat elk stel afzonderlijk met concrete vragen en oefeningen aan de slag. Ook worden ze uitgedaagd om na de Marriage Course tijd voor elkaar te blijven maken.
“Als je dan ruzie krijgt, weet je tenminste hoe je die op een goede manier uitpraat”, lacht Drop, “Een deelnemer van de Marriage Course vertelde me: ‘Waarom zouden we wachten tot het fout gaat? Je auto laat je ook APK keuren, zelfs als die nog prima rijdt en je nergens last van hebt.’ Dat is precies wat het onderzoek aantoont: ruim vier vijfde van de mensen in een vaste relatie is ervan overtuigd dat alles onderhoud vraagt, ook een relatie.”

Bron: Alpha Nederland