Driestar viert 75-jarig bestaan

0
350
Op donderdag 5 september vierde het Driestar College in Gouda haar 75 jaar bestaan. Het jubileum werd uitgebreid gevierd met een met alle leerlingen. Vijfenzeventig jaar geleden begon het allemaal in Krabbendijke Zeeland. In 1954 verhuisde De Driestar naar Gouda waarna de school zich steeds meer uitbreidde.

Door Henk van der Wijngaard

Het Driestar College telt nu een kleine 4000 leerlingen en heeft naast de vestiging in Gouda ook nog nevenvestigingen in Leiden en Lekkerkerk. Driestar biedt inmiddels alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, vmbo-basis & kader, vmbo-gemengd theoretisch, havo en vwo.

Driestar educatief is een christelijk praktijkgericht kenniscentrum dat een inspirerende bijdrage levert aan het onderwijs in binnen- en buitenland. Dat doen wij met opleidingen, diensten en producten van Driestar hogeschool, Driestar onderwijsadvies en Driestar managementadvies. Driestar educatief inspireert, vormt en ondersteunt (aankomende) leraren, leidinggevenden aan scholen en opvoeders om goed christelijk onderwijs te geven.