Eerstvolgende uitreiking Zilveren Duif Awards in 2021

0
1267
De eerstvolgende uitreiking van de Zilveren Duif Awards zal plaatsvinden in 2021. Dat is door het bestuur van de stichting Zilveren Duif besloten na de evaluatie van de afgelopen editie. Door de uitreiking tweejaarlijks te maken, haakt het bestuur in op de ervaringen en feedback op het gala van maart jl. Het bestuur zal een paar veranderingen doormaken. Voorzitster Jochebed Neuteboom en bestuurlid Laura Mukrab nemen afscheid om zich meer op eigen activiteiten te richten.

De feedback op de afgelopen uitreiking van de Zilveren Duif Awards was overweldigend positief, laat het bestuur van de stichting weten. De opzet van de uitreiking, met meer live muziek dan ooit en een uitbreiding van de categorieën, zorgde voor meer diversiteit en een groter enthousiasme onder deelnemende artiesten. Deze lijn wil het bestuur voortzetten en ze heeft mede daarom besloten tot een tweejaarlijkse uitreiking. Dit betekent dat de eerstvolgende editie van de Zilveren Duif Awards pas in 2021 zal zijn.

De afwikkeling van deze jaargang valt samen met het afscheid van bestuursleden Jochebed Neuteboom en Laura Mukrab. “De inzet van Jochebed en Laura is bepalend geweest voor de afgelopen editie van de Zilveren Duif Awards” zegt bestuurslid Leon van Steensel. “Wat zij aan productietalent en inzet brachten, was uiteindelijk te zien op het podium. Er is een fris enthousiasme ontstaan voor de Zilveren Duif en we gaan de komende periode gebruiken om de koers die mede dankzij hen is ingezet, een vervolg te geven.”

Het bestuur zal de komende maanden gebruiken voor verdere afwikkeling van deze jaargang en verkenning voor de activiteiten in 2020, naast het aantrekken van nieuwe bestuursleden. “De doelstelling van de stichting Zilveren Duif biedt ruimte voor meer activiteiten dan alleen het gala” aldus Van Steensel. “We gaan onderzoeken welke haalbaar zijn om te ondernemen in aanloop naar de volgende editie.”

Over de Zilveren Duif  

De Zilveren Duif Awards bestaan sinds de jaren ’80 en zijn de onderscheidingen voor christelijke muziek in Nederland en stimuleren de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit ervan. De Zilveren Duif is
in de afgelopen jaren een samenwerkingsverband geweest van (grotendeels christelijke)
platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties.  

Bron: Stichting Zilveren Duif