Open Doors opent opnieuw ‘De Jacht’

0
303
Open Doors blaast in samenwerking met Navigators Studentenverenigingen (NSV) het initiatief ‘De Jacht’ nieuw leven in. Tijdens ‘De Jacht’ ondervinden mensen aan den lijve wat het betekent om achtervolgd te worden en je nergens meer veilig te voelen. Vijf jaar geleden werd ‘De Jacht’ gehouden in Zwolle, Almere, Drachten en andere steden.
 
Afgelopen weekend lanceerde Open Doors een nieuwe pilot van ‘De Jacht’. De organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen deed dat tijdens het jaarlijkse Focusweekend van NSV. Ruim 1.100 studenten werden uitgedaagd om vanaf april mee te doen met ‘De Jacht’ en in de huid te kruipen van achtervolger én vervolgde.
 
De Jacht
Eerder organiseerde Open Doors ‘De Jacht’ in diverse steden en kerken. Het evenement laat deelnemers iets ervaren van hoe het is om vervolgd te worden. Elke deelnemer wordt achtervolgd, maar moet zelf ook een doelwit volgen. Dit gebeurt aan de hand van een kaartje met naam en foto van het doelwit. De achtervolger moet zijn doelwit bij de arm pakken en zeggen: “Hoor jij ook bij die Jezus uit Galilea?”. Niemand weet wie hem achtervolgt en wanneer diegene gaat toeslaan.
 
“We willen jonge mensen betrekken bij de vervolgde kerk”, vertelt Open Doors-directeur Maarten Dees. “Christenvervolging is geen spelletje. Vervolging is realistisch, elders in de wereld aan de orde van de dag en dus een uiterst serieus onderwerp. Met ‘De Jacht’ proberen we jonge mensen bewust te maken van de angst, onzekerheid en spanning waar miljoenen vervolgde christenen dagelijks mee leven. Op die manier proeven de studenten iets van bedreiging en druk en laat deze ervaring hen stilstaan bij hun vervolgde broers en zussen en betrekt hen -zo hopen we- bij de vervolgde kerk.”
 
Het vervolg
Open Doors heeft voor de nieuwe lancering van ‘De Jacht’ samenwerking gezocht met Navigators. Studenten worden onder andere aangemoedigd om in de huid van vervolgde christenen te kruipen. Op die manier komt het beeld van vervolging dichterbij. “We staan graag naast Open Doors in het aandacht vragen voor vervolgde broeders en zusters en ervaren de vervolgde kerk als een bron van inspiratie voor onze eigen uitdagingen in het volgen van Jezus in Nederland,” zegt Joost van Heusden, directeur van NSV.

Over Open Doors
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Ze werkt wereldwijd in zo’n zestig landen. Ook wil Open Doors christenen betrekken bij de vervolgde kerk. Ze doet dit omdat ze gelooft dat wanneer één lid lijdt, alle leden meelijden (1 Korintiërs 12:26) en omdat ze gelooft in de zendingsopdracht (Matteüs 28:19) en dat alle deuren openstaan voor het evangelie.

Vanaf april kunnen studenten ‘De Jacht’ binnen hun eigen vereniging, dispuut of kringhuis starten.
Meer informatie: www.opendoors.nl/de-jacht.

Bron: Open Doors