Tamara Verboom ‘Stap in het avontuur’

0
326
Tamara Verboom is Werkzaam voor Operatie Mobilisatie – Team DOCK3B en het team bereid een zomerweek voor kinderen. DOCK3B is een vrijwilligersorganisatie die actief is met jongerenwerk in de gemeente Lansingerland. Zij doen dit werk vanuit een Christelijke geloofsovertuiging.

Door Henk van der Wijngaard

De Zomerweek is een outreach- week. “We hebben 20 en 21 juli een voorbereidingsweekend voor onze vrijwilligers met stille tijd, aanbidding, allerlei workshops, praktische voorbereiding en teambuilding. Van 22-26 juli zijn alle vier de teams iedere dag op het veld om daar de kinderen en jongeren in de buurt, d.m.v. sport en spel, te vertellen over Jezus.  Alle voorbereidingen zijn in volle gang. Zo is het aantal e-mails behoorlijk toegenomen. De onderwerpen van deze mails variëren van flyers, tot kralen, presentaties, ‘to do’ lijstjes, materiaal voor sketches, luchtballonen, springkussens, barbecues en ga zo maar door. Het is in ieder geval niet saai!”

Gelukkig doet men alle voorbereidingen met het hele team en daarnaast werken ze samen met de organisatie ‘Youth for Christ’ (YFC) uit Delft. Zo worden alle materialen die men in elkaar zet voor meerdere teams gebruikt en helpen we elkaar.
  
“Het is bijzonder om te zien hoe de teams contacten aangaan met de kinderen en jongeren in de buurt. Vaak zijn onze vrijwilligers voor hen een veilige haven. Dit is nu ook precies waar we voor staan en wat we willen uitdragen.” Aldus Tamara.

Operatie mobilisatie vraag u gebed voor:
– de kinderen op het veld
– persoonlijke groei voor de vrijwilligers
– alle voorbereidingen
– de samenwerking met YFC