25.000ste In alle redelijkheid van Keller

0
315
In maart 2019 werd van de Nederlandse vertaling van het eerste en nog altijd bekendste boek van Tim Keller, In alle redelijkheid, het 25.000ste exemplaar verkocht. Dat meldt Uitgeverij Van Wijnen in Franeker.

“Hoewel Keller in Nederland al wel bekend was, begonnen we in 2008 voorzichtig met 1500 exemplaren,” aldus Dingeman van Wijnen van de uitgeverij. “Die waren op de dag van verschijnen al uitverkocht.”

Hoewel er van Keller inmiddels bijna dertig boeken verschenen zijn is In alle redelijkheid ook na ruim tien jaar nog altijd een van de best lopende titels, naast zijn twee Bijbelse dagboeken over Psalmen en Spreuken en het kleine boek Bevrijd van je zelf. “We vieren het 25.000ste exemplaar met een weggeefactie. De hele maand april krijgt iedere koper van een boek van Keller het boekje Bevrijd van je zelf er gratis bij.”

Voor het najaar staat Kellers dertigste boek op het programma, De onwillige profeet, over het Bijbelboek Jona. “Het boek wil de kerk leren hoe we kerk kunnen zijn in een postchristelijke wereld. De grootste krant van de Verenigde Staten, de New York Times, plaatste een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie. Zo probeert Keller met het evangelie de samenleving te bereiken. Dat proberen we met zijn boeken ook hier in Nederland,” aldus Van Wijnen.

Een overzicht van alle boeken van Keller is te vinden op www.timkeller.nl.

Bron: Uitgeverij Van Wijnen