Delise maakt single voor Make Some Noise Kids

0
443

De Nederlandse singer-songwriter Delise bracht onlangs haar nieuwe single Wees Niet Bang uit. Een pakkende titel in een tijd dat veel volwassenen en kinderen in angst leven vanwege de gevolgen van het coronavirus. Angst verlamt. “Ik wil hen laten weten dat ze niet alleen zijn met hun angst of bezorgdheid.” De single kwam uit naar aanleiding van de campagne #Licht van Make Some Noise Kids.

Begin oktober is de campagne #Licht van Make Some Noise Kidse gestart. Het is de maand waarin de dagen korter worden en ook de opmars van corona maakt kinderen en volwassenen bezorgd. De strenge maatregelen versterken snel gevoelens van eenzaamheid. Ook staat Halloween voor de deur, een happening die steeds populairder wordt.

Hoop
Het lied gaat over twijfelen, angst en bezorgdheid. Delise spoort aan niet op te geven: “Geef de moed niet op en bedenk je: wat zou je doen als je niet bang bent?” Delise werd benaderd door één van de oprichters van Make Some Noise Kids met de vraag of ze wilde meewerken aan de campagne door een liedje te maken. #Licht wil een helder licht van hoop laten schijnen in Nederland. Delise: “Ik vind de campagne een ontzettend goed idee, omdat zoveel kinderen en volwassenen kampen met bezorgdheid juist in deze roerige tijden. Ik wil hen laten weten dat ze niet alleen zijn met hun angst of bezorgdheid.”

God
“Het liedje geeft een paar tools om met angst en bezorgdheid om te gaan. Bijvoorbeeld dat je soms echt moet besluiten om te blijven staan om je niet te laten overmannen door bezorgdheid. Je mag weten dat je altijd bij God terecht kunt met je angst, twijfel en bezorgdheid. Het gebod dat het meest voorkomt in de bijbel is: wees niet bang.” Delise schrijft al op jonge leeftijd liedjes en wordt als veertienjarige ontdekt door Robin Groenveld, de organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij brengt haar in contact met Bas Kennis (BLØF) en Holger Schwedt. Met hen werkt ze jaren samen. Daarnaast wordt ze begeleid door Anouks begeleidingsband en wint diverse prijzen.

Toch besluit ze op een gegeven moment niet verder te gaan met haar muzikale carrière, maar rechten te gaan studeren en aan de slag te gaan als jurist. Na een burn-out in 2015 keert ze terug naar de muziek. In 2018 brengt ze haar debuutalbum uit en in maart 2020 haar EP Kleine Dingen. De single Wees Niet Bang schreef ze samen met Henk Pool, met wie ze al eerder samenwerkte.
Meer info: www.delise.nl en www.makesomenoisekids.club

(Rosanne de Boer)