Mozaiek Worship presenteert nieuw album ‘Jezus Overwinnaar’

0
340
Op 15 november 2019 is het nieuwe album ‘Jezus Overwinnaar’ van Mozaiek Worship gepresenteerd: twaalf nieuwe liederen die doorgegeven worden aan de kerk van nu. Nieuwe liederen om de kerk te laten groeien in aanbidding, met een honger naar Gods liefde en gerechtigheid.

Diverse liederen van ‘Jezus Overwinnaar’, zoals de titeltrack en ‘U Bent Sterker’ vonden de afgelopen maanden al hun weg in Nederland, maar tijdens het avondprogramma van de Mozaiek Worship Conference werd het volledige album voor het eerst gepresenteerd. ‘Jezus Overwinnaar’ is het getuigenis van Mozaiek0318, een lokale kerk in Veenendaal. bedoeld om door te geven en zo de kerk te dienen met nieuwe aanbidding, zang en muziek.

De liederen van ‘Jezus Overwinnaar’ ontstonden in de gemeenschap van Mozaiek0318 maar blijken tot ver daarbuiten mensen te raken. Het begon met het lied ‘Jezus Overwinnaar’ (geschreven door Eline Bakker, Kees Kraayenoord en Reyer van Drongelen): een krachtige proclamatie die zich als een lopend vuur over Nederland verspreidde. “Het is zo bijzonder om te zien hoe een lied als dit in zo korte tijd door de kerk in Nederland is omarmd” zegt Kees Kraayenoord van Mozaiek Worship. “De proclamatie van Gods macht wordt met zoveel passie gezongen. Het ontroert om te zien hoe dit lied haar plek krijgt.”

Het lied ‘U Bent Sterker’ (geschreven door Kees Kraayenoord, Hanne de Vries en Reyer van Drongelen) werd geschreven voor mensen die door een diep dal gaan; een belijdenis dat Gods Licht sterker is dan de duisternis. Kort na het schrijven van het lied werd Jannica van Barveveld, een van de aanbiddingsleidsters uit het team van Mozaiek Worship, ernstig ziek: ze kreeg acuut leverfalen en moest binnen enkele dagen een donorlever krijgen om te overleven. God voorzag. Tijdens de revalidatie herkende Jannica haar verhaal in het lied. “‘U Bent Sterker is niet alleen een getuigenis voor Jannica, maar voor veel mensen die verlies hebben geleden of weten wat het is om door een dal van duisternis te gaan. Met dit lied klinkt daar een belijdenis doorheen: God is sterker, Hij is genoeg. Zelfs al verlies ik, Hij is genoeg voor mij” zegt Kees.

‘Jezus Overwinnaar’ is een passievol getuigenis naar kerken in heel Nederland. Met de kracht van de proclamatie in liederen als ‘Jezus Overwinnaar’ en ‘U Bent Sterker’, maar ook met de belijdenis van ‘Onze Schuilplaats is God’ en het hoopvol enthousiasme van ‘Kom, Verras Ons’. “Het mooie van de liefde, het licht van God, is dat zelfs een klein beetje van dat licht al de duisternis verdringt” zegt Kees Kraayenoord. “Dit willen we delen. In de hoop dat Gods kerk in ons land met nieuwe woorden zingt van Zijn liefde, Zijn kracht. Wij bidden dat dit album je zal helpen God te aanbidden, en dat daardoor je liefde voor Jezus en Zijn gemeente groeit.”

Mozaiek Worship in hun eigen woorden
Wij zijn Mozaiek Worship, een groep enthousiaste zangers, muzikanten en creatievelingen. Mozaiek Worship is ontstaan vanuit Mozaiek0318, een kerk in Veenendaal. We geloven dat de lokale kerk de hoop van de wereld is. Onze passie is Zijn kerk te dienen met aanbidding, zang en muziek, maar ook met het schrijven van nieuwe liederen.

Wat we gaandeweg ontdekken en leren willen we graag weer doorgeven. We verlangen ernaar aanbiddingsleiders, -zangers en –muzikanten te dienen en toe te rusten door middel van onderwijs en persoonlijke aandacht zodat we de kerk zien groeien in aanbidding.

Daarom organiseren wij verschillende activiteiten die gericht zijn op het onderwijzen van het onderwijzen van aanbiddingsleiders en muzikanten. Zoals de parttime opleiding Mozaiek Worship College en de Mozaiek Worship Conference.

Ook verzorgen we als Mozaiek Worship toerustingsmomenten voor aanbiddingsteams in andere gemeenten. Met onderwijs over onder andere bandcoaching en leiderschap willen we mensen helpen groeien en daarmee aanbidding een vaste plek geven binnen kerken. Daarnaast verzorgen wij aanbiddingsconcerten op locatie.

Voor meer informatie: contact@mozaiek0318.nl.

Bron: Mozaïek Worship / Foto: RCreations