Ruimte om te denken, te filosoferen en te ontdekken

0
309
In Via Nova ontwikkelde Gert-Jan Roest Tafelgesprekken voor denkers. Twee cursussen, gericht op hoogopgeleiden, die anders zijn dan alle missionaire cursussen die in kerken gebruikt worden. Al een aantal jaar heeft hij de cursussen gegeven in Amsterdam, met enthousiaste reacties: “Ik heb mezelf herontdekt” schrijft een oud-deelnemer.

Gert-Jan schreef voor de Tafelgesprekken voor denkers twee cursusboeken die vanaf 12 juni in de boekhandel liggen: Hoopvol leven en Open leven. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Hoopvol leven is een kennismaking met de weg van Jezus als een weg van vertrouwen, liefde en hoop. Inspirerend voor hen die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof. En verrassend voor denkers die in de kerk zijn opgegroeid.
Open leven stimuleert om de weg van Jezus te ervaren door je open te stellen voor God (in gebed) en voor je omgeving (in concrete daden) en kan als een vervolg op Hoopvol leven gebruikt worden.
Beide boeken zijn individueel te lezen, maar ook als cursusboek te gebruiken.

Wat Tafelgesprekken voor denkers uniek maakt:

Geen hapklare geloofsleer, maar een ontdekkingstocht langs verschillende visies.

Geen makkelijke antwoorden, maar inzicht in filosofische, culturele, psychologische en theologische

achtergronden.

Geen droge inhoud die losstaat van het leven, maar een weg om te gaan middenin het dagelijks leven.

Niet alleen lezen en praten, maar ook uitdagingen en oefeningen om het geloof te ervaren.

Ingrid Plantinga werkte er namens het Praktijkcentrum aan mee om het materiaal te publiceren zodat het ook buiten Via Nova te gebruiken is. Ingrid: “Wij horen en zien hoeveel hoogopgeleiden in kerken vastlopen in hun twijfels, hoe lastig het voor hen is om denken en geloven te combineren in hun leven. We krijgen vragen van kerken die worstelen met het uitdragen van hun geloof in een postmoderne samenleving. Daarom vind ik het ontzettend waardevol dat dit materiaal er nu is! Hier helpen we kerken echt mee, daar ben ik van overtuigd.”