Stilte in de storm

0
326
Met het praktische pastorale boek Stilte in de storm debuteerde Marijke Gootjes op 4 oktober 2019. Het boek bevat korte overdenkingen, want ieder mens kent momenten van strijd en moeite. Het boek is duidelijk en eerlijk geschreven. Zij presenteerde haar boek in samenwerking met Scholten Uitgeverij.

Over het boek
Hoe kun je omgaan met de stormen in je leven? Welke rol speelt God daarin? We krijgen allemaal te maken met moeilijkheden in het leven en je kunt maar beter goed voorbereid zijn! Of het nu gaat om overspannenheid of een burn-out, om het verlies van een dierbare of van iets wat je dierbaar is, zoals bij een scheiding, ziekte, of gaat om een geloofscrisis.

Dit boek bevat korte overdenkingen die je kunnen helpen om staande te blijven in het geloof als het tegenzit. De schrijfster spreekt niet alleen vanuit kennis, maar ook vanuit persoonlijke ervaring, waarbij zij zich kwetsbaar opstelt. Het betreft geen succesverhaal over hoe geweldig alles is als je God kent: juist de worstelingen in het geloof komen aan bod. Daarbij word je aangemoedigd om niet op te geven. De Bijbelse principes in dit boek geven houvast en bieden een stevig fundament. Je kunt het persoonlijk gebruiken, bijvoorbeeld als dagboek, maar ook in een groep of kring.

Over de auteur
Marijke Gootjes heeft ruime ervaring in de psychiatrie en psychosociale hulpverlening, totdat zij in 2011 zelf te maken kreeg met psychische klachten. In die periode is zij gaan schrijven. In eerste instantie voor zichzelf, maar met een groeiend verlangen om de inzichten die zij opdeed – vanuit Gods Woord – te delen met anderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de inhoud een pastorale invalshoek heeft. Marijke is na een tijd van herstel begonnen aan een nieuwe fase in haar leven als schrijfster en spreker. Ze is getrouwd met Peter en heeft drie kinderen.

GELOOFSOPBOUW
158 PAGINA’S
ISBN: 9789492959706
€ 12,50

Bron: Scholten uitgeverij