Rebellen dreigen mensen met een coronabesmetting te doden

0
420

Rebellen in Colombia hebben gedreigd ieder die besmet is met het coronavirus, dood te schieten. Voorgangers in de door rebellen beheerste gebieden in Colombia luiden de alarmklok.

Hoewel de dreigementen gericht zijn tegen alle Colombianen, zijn vooral christenen in het Zuid-Amerikaanse land doelwit. De voorgangers geven aan dat de rebellen woedend zijn dat kerken onderwijs geven en mensen bemoedigen, omdat zij op die manier het gezag van de rebellen zouden ondermijnen.

Pastor Amanda, een van de predikanten uit de Catatumbo-regio in het noordoosten van het land, zegt: “Mensen zijn niet alleen bang voor de controle en overheersing van de illegale rebellengroepen, maar ze zijn ook bang besmet te raken en dan gedood te worden vanwege hun besmetting.”

Mensenrechtenactivisten in het Nariňo-departement in het zuidwesten van Colombia melden dat een tiener die corona kreeg, is weggejaagd. De dertienjarige jongen uit Cumbitara werd door rebellen met de dood bedreigd en is daarna met zijn ouders verbannen.

Een lokale ex-burgemeester, Tarazona, zei tegen de krant El Tiempo: “De rebellen waarschuwen mensen met de woorden ‘we vermoorden iedereen die besmet is om te voorkomen dat het virus zich verspreidt’.”

Colombia staat op plaats 41 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Bron: Open Doors