Indiase christenen vrezen meer vervolging na verkiezingen

0
401
Van 11 april tot en met 19 mei zijn 900 miljoen Indiërs stemgerechtigd voor de parlementsverkiezingen. Wat betekenen deze verkiezingen voor de 65 miljoen christenen in India?

De Bharatiya Janata Party (BJP) van Narendra Modi  gaat de strijd aan met de Nationale Congrespartij die geleid wordt door Gandhi. Ook doen meerdere regionale en twee communistische partijen mee. Een handjevol christenpolitici staat verkiesbaar namens de Congrespartij. Ze zijn afkomstig uit Noordoost-India waar veel christenen wonen.

Onder Modi is christenvervolging in India enorm toegenomen. Christenen zijn bezorgd dat een nieuwe overwinning van de BJP resulteert in nog meer vervolging.

Pastors uiten zorgen
Samuel, een lokale samenwerkingspartner van Open Doors, zegt: “Geen van de partijen, zelfs de Congrespartij niet, bevorderen vrijheid van religie in ons land. In de meeste van de acht staten met een anti-bekeringswet werd deze wet geïnitieerd door de Congrespartij. Toen de BJP aan de macht kwam in deze staten hebben ze deze wet aangescherpt. Niemand komt op voor de rechten van de christenen.”

Broeder Samuel: “In deze verkiezingstijd verschijnen regelmatig antichristelijke slogans in de media. Vorig jaar vroeg een aantal bisschoppen gebed voor de verkiezingen. Hun oproep resulteerde in veel hatelijke reacties. Als de BJP de verkiezingen verliest krijgen de christenen de schuld omdat ze er voor gebeden hebben.”
Pastor Vishal leidt een gemeente met zestig leden. “Ik zie dat mensen zich zorgen maken. Niet alleen christenen, maar andere niet-hindoes ook”, zegt hij. “Velen hebben spijt dat ze in 2014 op de BJP hebben gestemd. Ze moeten niet weer winnen. Ook zijn we bang voor bedrog tijdens de verkiezingen. Misschien worden de stemmachines gehackt of wordt mensen geld geboden om op de BJP te stemmen. Wij als pastors kregen land en bescherming aangeboden als we op de BJP zouden stemmen.”

“Als de BJP weer aan de macht komt, zal ze India nog meer veranderen. Een van hun doelen is dat de mensen trots zullen zeggen dat India een hindoeland is. Niet alleen een land waar hindoes leven, maar waar alleen hindoes leven”, zegt pastor Maruc, Hij vervolgt: “De identiteit van India staat op het spel. We zullen niet langer een land zijn met verschillende culturen en religies en verschillende soorten mensen.“

India staat op plaats 10 van de Ranglijst Christenvervolging. Het land steeg op de Ranglijst Christenvervolging van plaats 28 in 2014 naar plaats 10 in 2019. In dit artikel zijn schuilnamen gebruikt.

Bron: Open Doors