Opnieuw Eritrese christenen gearresteerd, zelfs tien kinderen

0
316
Minstens 150 christenen uit de Eritrese hoofdstad Asmara en de stad Keren zijn gearresteerd. De gevangenen uit Keren worden in ondergrondse tunnels gevangengehouden.

Op 23 juni werden 70 christenen gearresteerd. Politieagenten arresteerden 35 vrouwen, 25 mannen en tien kinderen van de Faith Mission Church of Christ in Keren. Deze kerk was de enige kerk in Keren die nog open was. Ook de school die de kerk runde werd gesloten.

Deze zeventig arrestanten, inclusief de kinderen, worden in het Ashufera gevangeniscomplex vastgehouden. De gevangenis ligt 25 km buiten Keren en het bestaat uit ondergrondse tunnels en ligt ver buiten de bewoonde wereld. Bezoekers moeten minstens 30 minuten lopen om er te komen. Als er ruimte nodig is voor nieuwe gevangenen dan moeten de gevangenen nieuwe tunnels graven.

Ook werden zes christenen in Keren gedwongen om hun geloof af te zweren. Ze werden door agenten naar een soort rechtbank in een militair commandocentrum gebracht waar een rechter hen instrueerde om hun geloof af te zweren. “De christenen waren vrijmoedig en reageerden dat ze dit niet van plan waren en dat ze de Here Jezus blijven volgen”, zei een anonieme bron in het land. “De rechter was verbolgen over deze reactie en dreigde dat hij met vervolgstappen komt”. Door al deze spanningen zijn meerdere christenen in Keren ondergedoken.

Op zondag 18 augustus werden tachtig christenen gearresteerd in Godayef, een wijk in Asmara, vlakbij het vliegveld. Ze worden vastgehouden in een politiebureau. Het is niet duidelijk of er ook kinderen bij zijn. In mei werden ruim 140 christenen gearresteerd. Het is onduidelijk hoeveel christenen gevangen zitten in gevangenissen, zeecontainers, ondergrondse kerkers en tunnels.

Eritrea staat op plaats 7 van de Ranglijst Christenvervolging.

Bron: Open Doors