Pakistaanse politici en activisten naar Den Haag voor gesprek over mensenrechten

0
315
Als Katherine Sapna twee dingen moet aanwijzen die op dit moment het grootste probleem vormen in Pakistan, dan zijn dat de gedwongen bekeringen en huwelijken en de blasfemiewet. De Pakistaanse christin is op donderdag 25 april in Den Haag om Nederlandse politici ervan te overtuigen dat religieuze minderheden – met name christenen – hulp nodig hebben. Haar delegatie bestaat uit vier Pakistaanse politici, een journalist, twee advocaten en vijf mensenrechtenverdedigers.

Katherine richtte in 2010 de organisatie Christians’ True Spirit (CTS) op, die zich richt op gezondheid, onderdak en onderwijs voor kinderen, jonge vrouwen en gezinnen afkomstig uit religieuze minderheden in Pakistan. CTS richt zich in het bijzonder op kansarme kinderen die in armoede bij steenfabrieken leven.

Ontvoeringen
De christelijke vrouw ziet het bovendien als haar missie om het lijden van christenen in Pakistan wereldwijd bekend te maken. Ze reist regelmatig naar Europa om aandacht te vragen voor de gevolgen van de beruchte blasfemiewet en de afschuwelijke realiteit van ontvoeringen, gedwongen bekeringen en huwelijken.

Op dit moment is er in Pakistan een stevig debat gaande over ontvoering, bekering en uithuwelijking van meisjes uit minderheidsgroepen. De hindoemeisjes Raveena en Reena kwamen onlangs in het nieuws omdat ze zouden zijn ontvoerd door moslims. De meisjes werden gedwongen om zich te bekeren en met hun ontvoerders te trouwen. Geschat wordt dat jaarlijks zo’n duizend meisjes, waarvan zevenhonderd christen en driehonderd hindoe, ditzelfde lot ondergaan.

Bron: Jubilee Campaign