Tadzjiekse pastor vervroegd vrijgelaten

0
414

Onverwacht werd de Tadzjiekse pastor Bahrom Kholmatov afgelopen woensdag 18 december vrijgelaten. Zijn vrijlating uit de gevangenis werd verwacht in maart 2020.

Op 10 april 2017 werd Bahrom (45) vals beschuldigd van ‘het zingen van extremistische liederen in de kerk en het aanwakkeren van religieuze haat’. Hij kreeg een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd in Yavan. Wereldwijd werd veel gebeden voor hem, zijn vrouw Gulya en hun kinderen. Nu is hij vrij en kan hij thuis het kerstfeest vieren in plaats van in een gevangeniscel.

Een paar maanden na zijn veroordeling in 2017 vertelde hij in de gevangenis aan bezoekers: “Maak je geen zorgen over mij alstublieft. Ik wist dat ik een prijs kon betalen voor het volgen van Jezus Christus en mijn kerkenwerk. Die prijs betaal ik nu en ik ben bereid om door deze tijd heen te gaan. Ik zit gevangen om Christus’ wil.”

Bahrom bedankt iedereen die voor hem heeft gebeden: “Ik wil mijn grote dank uitspreken aan iedereen die ons heeft ondersteund en voor ons heeft gebeden. In de afgelopen jaren heb ik jullie gebeden gevoeld en ze hielpen me om staande te blijven. Ook mijn vrouw en kinderen werden er mee geholpen. En ook de leden van mijn kerk hadden er baat bij toen ze zonder pastor verder moesten en toen hen de toegang tot de kerk werd ontzegd. Jullie gebeden gaven ons kracht in al deze moeilijkheden. En in dit alles groeiden we in geestelijke zin en gingen we meer lijken op onze Hemelse Heer. Uit het diepst van mijn hart: bedankt! Alle eer aan de Here God!”

Tadzjikistan staat op plaats 29 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Bron: Open Doors / Fotobijschrift: Foto Open Doors – Bahrom herenigd met zijn gezin op 18 december