Bijna 300 nieuwe immigranten op één dag

0
167
Afgelopen dinsdag en woensdag zijn binnen 24 uur bijna 300 nieuwe immigranten uit de Oekraïne en uit Frankrijk aangekomen in Israël. Nadat dinsdag 82 Joden waren aangekomen uit Frankrijk, landde woensdagmorgen een vliegtuig met 200 Joodse nieuwe immigranten uit Oekraïne. De Stichting voor Internationale Vriendschap tussen Christenen en Joden (IFCJ) ondersteunt de immigranten.

Uw mening: 049-Moeten christenen actief betrokken zijn bij het ‘thuisbrengen’ van Joden?

In de zomer begint ook de golf van immigratie naar Israël. Bijna 300 nieuwe oliem hebben in de loop van één dag hun droom verwezenlijkt en zijn naar Israël geëmigreerd, om daar een nieuwe fase van hun leven te beginnen.

De groep van 82 Franse Joden bezocht woensdag samen met de leider van de stichting IFCJ, rabbijn Yechiel Eckstein, Jeruzalem en de Westelijke Muur, waar ze in een gebed God dankten, dat ze dit moment hebben bereikt. Deze 82 nieuwe immigranten zijn de eersten van in totaal 500 Franse Joden, die deze zomer met hulp van de stichting naar Israël emigreren. Tot op heden heeft de stichting 3334 Joden begeleid bij hun emigratie naar Israël.

Sinds twee jaar heeft de stichting een eigen afdeling Immigratie, die vluchten naar Israël organiseert. Elke nieuwe immigrant krijgt naast de vliegreis een eenmalige bedrag van 1.000 dollar, kinderen krijgen 500 dollar, in aanvulling op de financiële steun en andere hulp van het Israëlische ministerie van Immigratie.