Christen-archeologen zoeken Tabernakel in Shiloh

0
160

In een tijd waarin de meesten in het christelijke westen de waarheid van de Bijbel verwerpen, beginnen gelovigen met een meer academische achtergrond steeds meer de betrouwbaarheid van de Schriften te bewijzen.

Een van die christelijke wetenschappers is dr. Scott Stripling, hoofd van de Associates for Biblical Research en directeur van een nieuwe opgraving in Shiloh, waar volgens de Bijbel de Tabernakel van God 369 jaar heeft gestaan.

Stripling vertelde aan The Times of Israel: ‘Sommigen zeggen dat de Bijbel onbetrouwbaar is. We hebben ontdekt dat hij zeer betrouwbaar is. We nemen de Bijbel als een serieus historisch document, maar het bewijs is wat het bewijs is.’

Stripling en zijn team van toegewijde christelijke onderzoekers zijn van plan om te gaan graven in Shiloh en andere sites in Israël. Ze hebben al grote aardewerk potten gevonden die achtergelaten waren, wat zou duiden op het Bijbelse verhaal dat op een plotselinge vernietiging van Shiloh wijst. De Bijbel vertelt in 1 Samuel 4 over de nederlaag van Israël tegen de Filistijnen, waarbij de Ark van het Verbond werd buitgemaakt. De profeet Jeremia (7:12) geeft later aan dat Shiloh zelf na die nederlaag werd geplunderd.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)