Congres VS bevestigt: Jeruzalem behoort tot Israël

0
146
De Amerikaanse Senaat heeft maandag met 90 tegen 0 stemmen een resolutie aangenomen, die bevestigt dat een verenigd Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en voor altijd blijft. De resolutie was ingediend ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem na de Zesdaagse Oorlog in 1967.

Uw mening: 131-De Amerikaanse ambassade hoort in Jeruzalem

De resolutie riep president Trump op, om zich te houden aan de wet uit 1995, die stelt dat de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem wordt verplaatst. De presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama hebben de wet omzeild met een beroep op de nationale veiligheid. Er blijft hoop in Israël dat Trump die trend zal buigen.

Enkele dagen eerder had president Donald Trump een verklaring van uitstel ondertekend, waardoor de verplaatsing van de ambassade (weer) werd uitgesteld, hoewel Trump in 2016 tijdens zijn verkiezingscampagne had beloofd de ambassade te verplaatsen. Volgens een verklaring van het Witte Huis stelde hij de verplaatsing uit om ‘de kansen te vergroten om met succes te onderhandelen over een akkoord tussen Israël en de Palestijnen.’

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)