De media bagatelliseren Jodenhaat

0
178

De theoloog en journalist Johannes Gerloff uit Jeruzalem uit scherpe kritiek op de berichtgeving over de gebeurtenissen op de Tempelberg in Jeruzalem. Na een fatale aanval van drie Arabische Israëli’s op twee politieagenten – ook Arabische Israëli’s -, heeft de Israëlische regering de veiligheidscontroles bij de ingang van de Tempelberg met metaaldetectoren verhoogd. Daarna ontstonden er ernstige rellen.

Verder is een 19 Palestijn binnengedrongen in de Israëlische nederzetting Halamisch op de Westelijke Jordaanoever en doodde drie leden van een Joodse familie. De jongeman heeft volgens Gerloff de moorden gepleegd als vergelding voor de veiligheidsmaatregelen op de Tempelberg. Vergeten wordt echter dat dat die maatregelen alleen veroorzaakt werden door Arabieren: “Immers Arabieren hebben op Arabieren geschoten.” De vader van de Palestijnse jongen zei volgens de media, dat hij de moorden van zijn zoon goedkeurt.

Achter een dergelijke uitspraak verbergt zich volgens Gerloff antisemitisme. “Als moslims elkaar vermoorden en dan zeggen dat de Joden daarvoor verantwoordelijk zijn is dat een oud antisemitische patroon.” Verklaringen zoals die van de vader worden in de media vaak niet opgepakt: “Daardoor wordt de Jodenhaat gebagatelliseerd en verborgen.”