Grote belangstelling Gay Pride parade Tel Aviv

0
176
Voor het tweede achtereenvolgende jaar trok afgelopen vrijdag de jaarlijkse Gay Pride parade in Tel Aviv meer dan 200.000 mensen naar de straten van de kuststad. Maar veel inwoners storen zich aan het verkeersinfarct in het centrum, dat de parade veroorzaakt.

De parade leidde de enorme groep homoseksuelen en hun supporters door het stadscentrum en langs de beroemde strandpromenade van Tel Aviv. Vorig jaar bleek na de parade dat de meeste Israëli’s niet willen dat deze door het stadscentrum voert en de stad tot stilstand brengt, als steun aan een agenda waarmee zij het niet eens zijn.

Maar burgemeester Ron Hulda van Tel Aviv had geen oren naar de wil van zijn bevolking, en zei trots tegen de deelnemers aan de parade ‘De Gay Pride Parade is niet alleen een feestje, maar een belangrijke morele verklaring. [Wij] blijven een baken en kompas voor de waarden van vrijheid, tolerantie en democratie. En we zullen blijven marcheren om de gewenste verandering in dit land te realiseren.’

Hulda en anderen hebben hard gewerkt om Tel Aviv tot een top reisbestemming voor homo’s te maken. Door deze inspanning staat zijn stad nu op gespannen voet met de traditionele bestemming van Israël als een plaats van bijbelse pelgrimage.