Hezbollah-leider Nasrallah dreigt vanuit bunker

0
158
Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah heeft gisteren vanuit zijn bunker in een video zijn strijders toegesproken in hun bolwerk Dahiyeh, in het zuiden van Beiroet, en pochte dat hij in staat is geheel Israël met raketten te beschieten.

Hij had ook een boodschap voor Israëls stafchef Gadi Eisenkot: ‘Het is gewoon wiskunde. Enkele gerichte raketten op een paar ammoniumfabrieken* zijn even dodelijk als een atoombom. Jullie kunnen Libanon en Dahiyeh vernietigen. Jullie hebben de sterkste luchtmacht, jullie hebben raketten en andere mogelijkheden om dit te doen. Maar we kunnen jullie (Israëli’s) precies hetzelfde aandoen met een paar raketten op deze ammoniumfabrieken. We moeten deze mogelijkheid in stand houden om een derde Libanon-oorlog te voorkomen. We zoeken of willen de oorlog niet’.

Hij citeerde een Israëlische deskundige die zei dat de inwoners van Haifa bang zijn voor een dodelijke aanval op de lokale ammoniumfabriek, die 15.000 ton gas zou hebben opgeslagen in zijn opslagcontainers. Een explosie van de fabriek zou honderdduizenden mensen in de regio kunnen doden. Deze expert had de vergelijking met een nucleaire bom gemaakt