Iran: We kunnen Israël in enkele minuten vernietigen

0
158
Een hoge officier in het Iraanse leger zei deze week dat de Islamitische Republiek over de middelen zou beschikken om heel Israël binnen enkele minuten te vernietigen.

‘Als we de orders van de Opperste Leider moeten uitvoeren, met de mogelijkheden en de apparatuur waarover wij beschikken, zullen we het zionistische regime in minder dan acht minuten wegvagen,’ zei Ahmad Karimpour, een adviseur van de Iraanse Revolutionaire Garde, tegen verslaggevers.

De verklaring is zorgwekkend, gelet op Iran’s recente testen van ballistische raketten. De nieuwe raketten hebben volgens het Iraanse regime een bereik van 3200 km en zijn voldoende nauwkeurig, wat betekent dat ze het gehele grondgebied van de Joodse Staat kunnen raken. De uitspraken van de adviseur wijzen ook op de nog steeds omstreden Iraanse plannen voor nucleaire wapens.

De opperste leider van Iran, Ali Khamenei, zei vorige week dat zijn land het arsenaal van ballistische raketten verder zou uitbreiden en er dat Amerika en het Westen daar helemaal niets tegen kunnen doen.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)