Israëli’s: Liever Trump

0
150
Volgens eerdere onderzoeken zou Hillary Clinton bij de Israëli’s de favoriete Amerikaanse presidentskandidaat zijn, maar dat lijkt nu veranderd. Een kleine meerderheid geeft nu de voorkeur aan Donald Trump in het Witte Huis.

Dit bleek uit een vorige week door het Israëlische bedrijf Ma’agar Mochot uitgevoerd onderzoek. Van alle respondenten vond 54 procent Trump beter voor Israël, en 46 procent zei hetzelfde van Clinton.

Interessant was dat vooral de Israëlische Arabieren – wel 74 procent – de voorkeur gaven aan de Republikeinse kandidaat Trump. Bij de Joodse respondenten was dat met 51 procent aanzienlijk minder.

De Israëlische kranten besteden veel aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen, bijna evenveel als aan Israëlische verkiezingen. De respondenten klaagden echter over (volgens hen) bevooroordeelde berichtgeving. Volgens 45 procent van de respondenten krijgt Clinton een voorkeursbehandeling, volgens 28 procent is de berichtgeving evenwichtig, en slechts 27 procent denkt dat de media Trump steunen.