Israëls veiligheidstroepen in voortdurend gevaar

0
161
Afgelopen zondag vonden binnen 24 uur vijf aanvallen plaats.

Zondagochtend liep een Palestijn, zwaaiend met een mes, naar de grenspolitie bij de controlepost Mazmoniya aan de rand van Jeruzalem. Een alerte agent waarschuwde zijn collega’s over de naderende aanvaller, en een collega schoot hem dood uit zelfverdediging.

Zondagochtend, iets later, gooiden twee Palestijnen stenen naar passerende voertuigen. Een legerpatrouille werd er heen gestuurd, en toen ze hen zagen openden de Palestijnen het vuur. De soldaten beantwoorden de beschieting en doodden de twee aanvallers.

Zondagmiddag meldde een vrouw, dat een jonge Arabier probeerde haar te steken. Dat gebeurde in de wijk Talpiot in Jeruzalem. De politie meldde, dat de Arabische tiener haar op de schouder tikte, en toen ze zich omdraaide zag ze dat hij een mes vasthield. De aanvaller vluchtte en de vrouw werd niet gewond. De politie begon een intensieve klopjacht naar de aspirant-aanvaller.

Later op de zondagmiddag probeerde een Palestijnse vrouw nabij het Graf van de Aartsvaders in Hebron een agent van de grenspolitie te steken. De agent duwde haar weg en schoot haar neer, waardoor ze gewond raakte. De aanvalster werd naar het Sha’are Tsedek medisch centrum in Jeruzalem gebracht.

Zondagavond laat, rond elf uur, openden twee personen met verbouwde M-16 geweren het vuur op politie-agenten tijdens een briefing naast een halte van de lightrail bij de Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem. De agenten zagen een verdacht persoon en benaderden hem en droegen hem op zijn tas neer te zetten. Hij pakte een geweer en schoot gericht op de agenten, die snel reageerden en hem neerschoten. De tweede aanvaller schoot ook op hen, werd neergeschoten en overleed ter plaatse.