Jezus is voorpaginanieuws in Israël

0
170
De een na grootste internet-nieuwssite in Israël plaatst Hebreeuws talige getuigenissen over Jezus op zijn voorpagina. Ze zullen veel worden bekeken, want 95 procent van de Israëli’s maakt dagelijks gebruik van internet.

Walla!, een van de grootste Israëlische mediabedrijven, produceert, op eigen kosten, een reeks van maximaal 24 live interviews met Messiaanse Joden over Jezus. In de interviews stelt een bekende Israëlische actrice Israëlische gelovigen vragen over het geloof in Jezus.

Enkele van de onderwerpen die worden besproken zijn:
Wie zijn deze Messiaanse Joden?
Wat is het verschil tussen het Messiaanse Jodendom en het christendom?
Talmoedische fabels bedoelt om Jezus af te wijzen.
Waarom is het Hebreeuwse Nieuwe Testament niet beschikbaar in Israëlische boekhandels?
Waarom wordt Jesaja 53 niet gelezen in de synagoge?

De leiding van Walla! had op de sociale media de populaire videoclips over Jezus opgemerkt, die door het Israel College of the Bible (ICB) waren gemaakt. In een ongekende en uitzonderlijke stap voor een groot Israëlisch mediabedrijf, vroeg Walla! het team van ICB of ze hun eigen serie over Jezus zou kunnen produceren voor het Israëlische publiek.

Walla! is al begonnen met het plaatsen van de clips over geloof in Jezus op de voorpagina van zijn website, en ze plaatsen nieuwe clips tijdens de drukste uren van hun internetverkeer. Al op de eerste dag van plaatsing waren er enorm veel bezoekers en commentaren.

Bij de zeer vele onderwerpen, waarover in Israël wordt gediscussieerd en gedebatteerd, is Jezus verreweg de meest controversiële. Walla! heeft een gedurfde en riskante stap gezet door bij zijn grote lezerskring de belangstelling voor Jezus en de Messiaanse Joden te promoten. Er zullen waarschijnlijk repercussies zijn en verzet tegen een dergelijke reclameactie over Jezus, maar de leiding van Walla! lijkt te denken dat de Israëli’s bereid zijn om te luisteren.

Eitan Bar, een van de Messiaanse Joden die voor de serie worden geïnterviewd, zegt ook dat Messiaanse Joden in Israël felle reacties kunnen verwachten. ‘Bid voor ons en voor alle Messiaanse Joden in Israël. We weten dat er onverzettelijke tegenstand zal zijn.’

Bar en het team van ICB vragen ook om gebed dat deze grootschalige publicaties over Jezus het evangelie dichter bij het hart en het verstand van de Israëli’s zal brengen. Zij vragen de Messiaanse gelovigen in geheel Israël steun, om actief mee te doen in de discussies met de duizenden commentaren en interacties over Jezus op de website.