Joods virtueel getuigenis stimuleert Bijbelverspreiding

0
161
Bij de zich met Bijbelverspreiding onder Joden bezig houdende organisatie Israël en de Bijbel is nu de website JewishTestimonies.com uitgegroeid tot een van de belangrijkste verspreidingskanalen. Joodse gelovigen vertellen op die site hoe zij hun Messias vonden.

“Met het alsmaar toenemend aantal bezoekers stromen ook steeds meer Bijbelaanvragen binnen”, meldt directeur Ton Stier. “Een verheugende ontwikkeling, waarbij we ook veel geloofsvragen van Joodse mensen ontvangen, die allemaal persoonlijk worden beantwoord.”

Stier memoreert het contact met de zoon van een rabbijn, die vragen begon te stellen. “Aan het einde van een inmiddels intensief ontwikkelde mailwisseling vroeg hij: ‘Zijn er consequenties als ik Jesjoea afwijs?’ We konden niet anders dan verwijzen naar de door God beloofde Profeet in Deuteronomium 18:18,19 en de rekenschap die God eist van degene die Hem afwijst. We stuurden hem op zijn verzoek een Oud en Nieuw Testament en raadden hem aan vanaf nu zelf de profeten te onderzoeken.”

Een Joodse dame zei dat geloof van een vriendin haar tot nadenken stemde en zij vroeg – ondanks verzet van haar familie – wie Jesjoea was en hoe zij Hem kan leren kennen. “Het is slechts een factie van het emailverkeer dat door verschillende medewerk(st)ers in allerlei talen wordt gedaan (Hebreeuws, Nederlands, Engels, Russisch, Spaans en Portugees)”, zegt Stier.

Omdat de staf is uitgebreid moest er broodnodig extra kantoorruimte komen bij de organisatie. Dat betekende zowel een ingrijpende verbouwing van het pand in Harmelen als verhuizing van de Bijbelvoorraad, meldt hij. Dat laatste werd mogelijk doordat een christen echtpaar een bedrijfshal kocht, waar het geheel Pro Deo de Bijbels wil opslaan. “Zo volgde de ene verbouwing na de andere met een prachtig resultaat, waarvoor wij de Heere diep dankbaar zijn.”