Joodse presidentskandidaat anti-Israël

0
178
Bernie Sanders, de enige Joodse kandidaat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, lijkt actief op de stemmen van tegenstanders van Israël te jagen – terwijl de andere kandidaten er steeds op wijzen hoe pro-Israël ze wel zijn.

In een interview met de New York Daily News, dat deze week werd gepubliceerd, beweert Sanders dat als gevolg van het gebruik van willekeurig geweld, Israël ‘meer dan 10.000’ Palestijnse burgers heeft vermoord tijdens de Gaza-oorlog in 2014. Sanders erkent dat hij zich niet de exacte cijfers kan herinneren, maar was er zeker van dat ‘meer dan 10.000 onschuldige mensen werden gedood in Gaza.’ Hij vroeg zijn interviewer, ‘Is dat juist?’

Het dodental, dat de Democratische kandidaat noemt, is ongeveer zeven maal zo hoog als het aantal dat Hamas noemt, die Israël ervan beschuldigt dat het tijdens het conflict 1400 mensen heeft gedood. Israël leverde later het bewijs, dat het door Hamas genoemde aantal te hoog was, en dat zeer veel gedode Palestijnen – misschien wel de meesten – strijders waren.

Evenals Hamas sprak Sanders niet over het feit, dat de terreurbeweging bij zijn aanvallen de burgerbevolking gebruikte als menselijk schild. Sanders herinnerde er in zijn interview wel aan, dat ‘ziekenhuizen, dacht ik, werden gebombardeerd’ als bewijs dat Israël willekeurige aanvallen zou hebben uitgevoerd. De presidentskandidaat heeft niet de moeite genomen, de propaganda van Hamas te vergelijken met de feiten.
Israël heeft inderdaad ziekenhuizen in Gaza gebombardeerd, maar dat gebeurde nadat was vernomen dat Hamas de medische faciliteiten gebruikte als commando- en controlecentra. Dit werd bevestigd door meerdere internationale verslaggevers en door gevangengenomen Hamas-militanten. Het Israëlische leger heeft zelfs audio en video vrijgegeven van een Arabischsprekende officier, die een te bombarderen ziekenhuis opbelt om er zeker van te zijn dat alle medewerkers en andere burgers vertrokken waren voor de aanval op de faciliteit.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Enquête
009- Israël moet een Palestijnse Staat toestaan.
010-De Palestijnen moeten de Staat Israël erkennen.
012-Zou u op Bernie Sanders stemmen?