Khamenei schrijft boek over vernietiging van Israël

0
170
Hoewel de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry en President Obama hun best doen om het gevaar van het Iraanse regime te bagatelliseren, en tegen alle weerstanden in een nucleaire overeenkomst proberen door te voeren, heeft Irans religieuze leider duidelijk een andere agenda: de vernietiging van Israël.

Ayatollah Ali Khamenei (sinds 1989 de Hoogste leider van Iran) publiceerde een nieuwe boek genaamd ‘Palestina’. Het 416-pagina’s tellende boek is een aaneenrijging van klachten tegen de Joodse staat. Op de flaptekst aan de achterzijde wordt Khamenei geprezen als “De Vlagdrager van de Jihad voor de bevrijding van Jeruzalem”.

Hier volgen enkele citaten uit het boek, dat voorlopig alleen in Iran in de Perzische taal te verkrijgen is. De bedoeling is echter dat het boek spoedig in het Arabisch verschijnt. (Bronnen: New York Post en Iran Truth).

Voor ons is de bevrijding van Jeruzalem en Palestina een overweldigend en zeer belangrijk thema. Alle onderdrukte mensen moeten, gewapend met de geest van geloof en afhankelijkheid van Allah, de rug breken van alle onrechtvaardige grootmachten, het imperialisme van de Verenigde Staten en haar zionistische vazal. We mogen niet tevreden zijn met wat tot nu toe is gebeurd [de islamitische revolutie]; we moeten niet denken dat we klaar zijn. Zolang deze stinkende wond en het kankergezwel genaamd ‘Israël’ in het hart van islamitische gebieden ligt, hebben wij niet gewonnen.

Palestina is de belangrijkste kwestie in de wereld van de Islam. De reden is dat de overheersing van de bewoners van Palestina en Jeruzalem de bron is van andere zwakke punten en problemen in de islamitische wereld. Men kan zich afvragen wat de toekomst van Palestina en Jeruzalem is? Ik zal het u zeggen: zoals wij destijds het onverslaanbare en robuuste imperialistische regime van de Sjah hebben gebroken, zo kunnen wij de macht van alle grootmachten vernietigen.

Allah’s soldaten komen om Israël te straffen voor de corruptie die zij op aarde hebben aangericht. Elk land dat op de weg van Allah wandelt – gewapend met waarheid en rechtvaardigheid – zal Allah helpen. Maar elk land dat onheil aanricht, de mensen onderdrukt en humaniteit negeert zal worden vernietigd en niet meer zijn.

We volgen niet de door de grootmachten voorgeschreven oplossingen met betrekking tot Palestina. De enig aanvaardbare oplossing voor de wond van Palestina is het kankergezwel van de zionistische regering te verwijderen. Dit is mogelijk. Tijdens bedevaarten moeten moslims gezamenlijk slogans zingen ter ondersteuning van het Palestijnse volk. Het Iraanse volk moet altijd de kant kiezen van de Palestijnse strijders. Zonder de zege in de strijd om Palestina, is onze overwinning onvolledig.