Knessetlid Israël: Homo’s controleren de media

0
184
Zonder de grip die homoseksuelen en hun aanhangers hebben op de lokale media zouden homoseksualiteit en de homoseksuele gemeenschap in het algemeen niet zoveel aandacht krijgen of zo breed geaccepteerd worden in de Joodse Staat, meent Bezalel Smotrich, een openhartig Knessetlid van de rechtse partij Het Joodse Huis.

Vorige week stelde Smotrich in een interview met Israël Radio, dat ‘er veel prominente figuren in de Israëlische media zijn, zij die de microfoon in handen hebben, en zij bepalen voor ons allemaal wat we denken en wat we zeggen.’ Eerder had hij de recente Gay Pride Parade in Jeruzalem de ‘gruwelparade’ genoemd

Smotrich legde uit, dat hij lang heeft geworsteld met de vraag, waarom homoseksualiteit zo’n prominent probleem is geworden in Israël, terwijl ‘ik er van overtuigd ben dat 95 procent van de Israëlische burgers heel graag zou willen dat hun kinderen een prachtig gezin beginnen en hen kleinkinderen geven.’

Volgens Smotrich ligt het antwoord van dit raadsel in het feit, dat de homoseksuele gemeenschap bij zijn leden en aanhangers ‘vele tientallen zeer dominante personen’ in de maatschappij telt.
‘Deze mensen bezitten een enorme macht met de mogelijkheid om onze inzichten vorm te geven’, merkte hij op. ‘Zij zullen natuurlijk niet luisteren naar mijn mening en zetten me uit na een kwart van een zin. Dan denken ze negatief over mij omdat ik mijn mening niet kan uitleggen’.

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)