Lieberman: Hamas betaalt demonstranten

0
185
Minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft afgelopen vrijdag Hamas de schuld gegeven van de hernieuwde onrust bij het grenshek in de Gazastrook. Volgens een rapport van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zijn in totaal negen inwoners van Gaza gedood door schoten van het Israëlische leger, onder wie een Arabische journalist.

‘Alle demonstranten in de buurt van het grenshek worden betaald door Hamas,’ zei Lieberman in een interview met het radiostation Reshet Bet. ‘Degenen die hebben geprobeerd het grenshek te doorbreken, maken allemaal deel uit van de militaire tak van Hamas.’

Over de journalist die bij de rellen om het leven kwam, zei Lieberman: ‘Het zijn geen onschuldige mensen in de Gazastrook. Er zijn daar geen demonstranten. Hamas heeft tientallen keren journalisten en ambulances ingezet voor terroristische aanslagen. We hebben iedereen van tevoren gewaarschuwd. We gaven waarschuwingen in het Arabisch, Hebreeuws en Engels. ‘Wie zijn leven riskeert, doet dat op eigen verantwoording’.

Lieberman noemde de internationale kritiek op Israël hypocriet: ‘Deze demonstraties roepen niet op tot vrede. Geen van hen sprak over co-existentie of de economische situatie. Alle toespraken gingen over de vernietiging van Israël en de terugkeer van vluchtelingen naar Tel Aviv, Haifa en Jaffa,’ zei Lieberman.

‘Dit weekeinde zijn in Syrië honderden mensen vermoord, onder wie vrouwen en kinderen. En ik heb geen woord gehoord van de secretaris-generaal van de VN. De Veiligheidsraad en de Arabische Liga hebben geen vergadering bijeengeroepen. Je moet de realiteit waarin we leven begrijpen’, vervolgde de minister van Defensie.