Meer Palestijnse diplomatieke missies dan Israëlische

0
191
Na de inkrimping van de Israëlische buitenlandse dienst en het sluiten van ambassades heeft de Palestijnse Autoriteit voor het eerst in de geschiedenis wereldwijd meer diplomatieke missies dan Israël.

De Palestijnse Autoriteit heeft 98 ambassades, consulaten en andere diplomatieke missies in 95 landen. Daarnaast hebben ze 5 missies naar internationale organisaties, in totaal 103 actieve diplomatieke missies.

Israël sloot vorig jaar vier vertegenwoordigingen, de ambassade in El Salvador, het Consulaat-Generaal in Marseille, het Consulaat-Generaal in Philadelphia en de Israëlische ambassade voor het Caribisch gebied, en heeft nu 98 ambassades, consulaten en andere diplomatieke missies in 78 landen.
 
Dit betekent dat de Staat Israël achterloopt bij de Palestijnen in het aantal landen waarin het wordt vertegenwoordigd: de Palestijnen zijn vertegenwoordigd in 95 landen, terwijl Israël in slechts 78 landen is vertegenwoordigd. En ze hebben meer missies dan Israël: 103 voor de Palestijnen tegen 102 voor Israël.

En alsof dat nog niet genoeg is: Turkije heeft 223 vertegenwoordigingen in de wereld; Egypte 166; Iran, 142; Marokko; Pakistan en Saoedi-Arabië hebben 108 missies, in vergelijking met de 102 van Israël.

Hanan Goder, voorzitter van de werknemerscommissie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zei in een reactie: ‘Ik zeg dat de tijd is gekomen dat de staat Israël begrijpt, dat elke ambassade wordt geconfronteerd met uitdagingen bij de buitenlandse betrekkingen In hoe meer plaatsen we aanwezig zijn, des te sterker is onze verdediging. De staat Israël moet elke mogelijke plaats in de wereld bereiken.’