Stemmen op Trump uit vrees voor Clinton?

0
168
Veel Amerikaanse-Israëlische burgers hebben zondag hun steun aan presidentskandidaat Donald Trump heroverwogen, nadat een uitgelekte video van tien jaar geleden de schunnige opmerkingen over vrouwen van de onbezonnen miljardair liet horen.

Uw mening:
014-Zou u op Donald Trump stemmen?
011-Zou u op Hillary Clinton stemmen?

Het rechts Knessetlid rabbi Yehoedah Glick postte op Twitter, dat hij maandenlang zijn best had gedaan om in Trump te geloven maar het mis had. ‘Genoeg is genoeg, ik had het mis (…) Meneer Trump, ga naar huis’. Ook een aantal liberale Israëlische parlementsleden spraken publiekelijk hun afkeer van de Republikeinse kandidaat uit.

Maar, Marc Zell, hoofd van de Israëlische tak van Republicans Overseas, voorspelde dat Trump door het huidige schandaal geen stemmen zou verliezen onder Amerikaanse Israëli’s.
Naar schatting 200.000 Amerikanen die in Israël wonen hebben zich geregistreerd om bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen te stemmen; die binnen een maand worden gehouden. En volgens Zell zijn de meesten van hen voornemens op Trump te stemmen, ‘met al zijn tekortkomingen.’

In een toelichting voor de Legerradio wees Zell erop, dat ondanks de onvolkomenheden van Trump, de Democratische kandidaat Hillary Clinton nog als veel gevaarlijker voor de Joodse Staat wordt gezien. De e-mails, die Wikileaks dit weekeinde heeft vrijgegeven, geven aan de Israëlische functionarissen vrezen dat Hillary Clinton, als zij president wordt, veel vroegere stafleden van Obama in haar regering zal benoemen, personen die de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de verslechtering van de Amerikaans–Israëlische relaties.

Trump’s campagneleider in Israël Tzvika Brot wees er op, dat Trump’s onregelmatigheden van persoonlijke aard waren, terwijl die van Clinton mogelijk illegaal waren. Ten slotte ‘is Trump geen kandidaat opperrabbijn’, grapte Brot. ‘volmaakte leiders bestaan alleen in Hollywood’.