‘Tempelberg beslissing UNESCO moet apolitiek zijn’

0
151
Op grond van verzen uit de Koran legt de Turkse moslimgeleerde Adnon Oktar uit, dat de islamitische landen er verkeerd aan doen, de Joodse banden met Jeruzalem en de Tempelberg te ontkennen.

De beslissing van de UNESCO, dat de ‘Al-Aqsa moskee geen band met het Jodendom heeft’, kreeg sterke reacties van Joden uit de hele wereld. Er zijn bij deze beslissing natuurlijk een paar belangrijke punten die moeten worden onderzocht en verduidelijkt. Het feit dat de resolutie werd gesteund door vierentwintig landen, die een roerige geschiedenis met Israël hebben, wijst duidelijk op de aanwezigheid van politieke motieven. Deze visie wordt versterkt wanneer we naar de zesentwintig landen kijken die zich van stemming onthielden.

De waarheid is dat de resolutie vanaf het begin een ongewenst karakter heeft. Waarom?

In de eerste plaats moet de betekenis van een belangrijke religieuze plaats, zoals de Tempelberg voor de drie goddelijke religies, niet worden bepaald door middel van een internationale stemming, zoals bij deze resolutie van de UNESCO. Bovendien is het vanuit religieus en historisch perspectief een onmiskenbaar feit dat de Tempelberg heilig is voor de drie Abrahamitische religies. In de Torah wordt de Tempelberg een heilige plaats genoemd, de christenen achten de plaats heilig, want daar werd Jezus Messias opgenomen in de aanwezigheid van God. En de Al-Aqsa moskee is een van de heiligste plaatsen voor moslims, omdat de Mi’raj (hemelvaart) van de profeet Mohammed hier plaatsvond. Het was ook de eerste qibla (de richting waarheen moslims zich richten tijdens het bidden).

Bovendien – in sterk contrast met hoe bepaalde islamitische landen ‘de zaak benaderen – legt de Koran in veel verzen duidelijk uit, dat de Tempelberg een band heeft met de Joden en heilig voor hen is.
‘En Wij gaven de Israëlieten onderdak in een betrouwbaar onderkomen en voorzagen met goede dingen in hun onderhoud’ (soera 10:93; vertaling koran.nl), waarin staat dat Hij deze landen voor de Joden koos.

Zoals geopenbaard in een ander vers, riep de profeet Mozes (vzmh) zijn volk op het Heilige Land binnen te gaan en er te wonen: ‘Mijn volk! Gaat het heilige land binnen dat ‘Tempelberg beslissing UNESCO moet apolitiek zijn’

God jullie voorgeschreven heeft en keert het niet jullie ruggen toe; jullie zullen dan als verliezers omdraaien.’ (soera 5:21).

Het volgende vers toont ook de heiligheid van de plaats voor Joden: ‘En toen Wij zeiden: “Gaat deze stad binnen en jullie mogen ervan in overvloed eten waar jullie maar willen. Gaat eerbiedig neerbuigend de poort binnen en zegt: ’Vergiffenis!’, dan zullen Wij jullie je fouten vergeven en Wij zullen hun die goed doen nog meer doen toekomen”.’ (soera 2:58).

Deze verzen maken duidelijk, dat de islamitische landen een fout maken bij hun pogingen om de Joodse band met de plaats te verbergen. Bij het najagen van politieke doelen lijken ze de duidelijke geboden van de Koran te negeren.

In plaats van te proberen om de ​​Joodse aanwezigheid in dit heilige gebied te verhinderen, behoren moslims over de hele wereld zich te verheugen over het feit dat de Tempelberg heilig is voor alle drie de Abrahamitische religies, zoals het in het verleden eeuwenlang is geweest. Het kan en moet opnieuw een plaats worden waar de leden van drie religies, allen die de Almachtige Heer liefhebben, God in vrede kunnen aanbidden en danken.

Er moet ook rekening mee worden gehouden, dat dergelijke politiek gemotiveerde beslissingen mogelijk tot verdere verdeeldheid en vijandigheid aanzetten in een reeds verhitte omgeving. Daarom zou het ongetwijfeld een ernstige vergissing zijn om dergelijke resoluties aan te nemen, die niet alleen in tegenspraak zijn met religieuze feiten, maar ook met historische waarheden en gezond verstand.

Aan de andere kant moet UNESCO de agenda van bepaalde grootmachten terzijde leggen, hun politieke belangen negeren en zijn beslissingen over religieuze onderwerpen baseren op de geboden van de Heilige Boeken.

Ondanks deze klaarblijkelijk verkeerde resoluties weten rechtvaardige en oprechte Joden, christenen en moslims dat het niet mogelijk is de prachtige toekomst, geschapen door God, tegen te houden. Daarom wachten ze rustig tot de heerlijke belofte werkelijkheid wordt. Ze weten dat Koning Messias de Ark van het Verbond op de Tempelberg zal openen in de aanwezigheid van moslims, christenen en Joden. Wanneer dat gebeurt, zal niemand eraan twijfelen dat de plaats heilig is voor alle drie de Abrahamitische religies, die zijn verenigd in hun gedeelde liefde tot God. Koning Messias zal zeker in de hele wereld de uiteindelijke vrede brengen, en de wereld zal duidelijk begrijpen dat wat God van ons wil geen vijandschap is, maar liefde en vrede.