Trump roep Abbas op vrede te sluiten

0
202
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag een telefoongesprek gevoerd met de Palestijnse leider Machmoud Abbas en hem gezegd dat het nu tijd is om het met Israël eens te worden over vrede.

In zijn gesprek met Abbas benadrukte Trump, dat zijn regering niet in de voetsporen van zijn voorganger doorgaat door Israël een vredesregeling op te leggen, meldde nieuwswebsite The Hill.
Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde ‘De president zei, dat de Verenigde Staten Israël en de Palestijnen geen oplossing kan opleggen, net zo min als de ene partij de andere een overeenkomst kan opleggen.’

Volgens berichten in de media zou Trump Machmoud Abbas naar Washington hebben uitgenodigd. Het bezoek zou in de nabije toekomst plaatsvinden.

Een maand geleden maakte Trump duidelijk, dat hij niet aan de tweestatenoplossing vastzit en elke oplossing zal steunen waarmee beide partijen instemmen.

‘Ik denk na over de tweestatenoplossing en de eenstaatoplossing, en ik geef de voorkeur aan de oplossing die beide partijen het beste bevalt, ik kan met beide leven’, zei hij tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu.