Video: Golda Meir in een interview in 1970

0
181
De Britse tv-zender ‘Thames Television’ interviewde in 1970 de toenmalige Israëlische premier Golda Meir. In het interview werd zij bevraagd over het conflict met de Arabieren. De verklaringen van Golda Meir zijn nog steeds actueel. Het is de moeite waar om naar haar te luisteren.

Zij zegt onder meer dat het in het conflict niet alleen om een stuk grond gaat of iets anders concreets. De Arabieren zouden gewoon weigeren te geloven dat de Joden bestaansrecht hebben. Verder zei ze, dat er ook zonder de Joden geen vrede in het Midden-Oosten zou zijn, omdat de Arabieren onderling zeker niet de beste vrienden zijn.
Op de vraag, of er zoiets bestaat als ‘Palestijnen’, zei Golda Meir dat ze zelf tussen 1921 en 1948 een Palestijns paspoort had. Er hadden in het gebied niet Joden, Arabieren en Palestijnen gewoond, maar alleen Joden en Arabieren.
Het Joodse volk was het enige volk, wiens leven, onafhankelijkheid en waardigheid afhing van dit land. Zie meer in de video (Engels gesproken, Hebreeuws ondertiteld).