Voorwerpen uit tijd verwoesting Jeruzalem gewonden

0
177

In de Stad van David, de opgraving ten zuiden van de Oude Stad, zijn voorwerpen gevonden die bewijzen vormen voor de vernietiging van Jeruzalem door de Babyloniërs in het jaar 586 voor Christus.

De Israel Antiquities Authority toonde verzamelde journalisten de vondsten en verklaarde: Deze opgraving toont aan, dat Jeruzalem tot ver buiten zijn muren is uitgegroeid. De ruïnes, die we hebben onderzocht, bevinden zich buiten de stadsmuur en vormden de oostgrens van de stad in die tijd’.
 
Deze 2500 jaar oude vondsten bestaan uit verkoold hout, druivenpitten, potten, visschubben en botten en unieke, zeldzame artefacten. De archeologen zeggen dat deze voorwerpen de welvaart van Jeruzalem onderstrepen. Opmerkelijk is een klein ivoren beeldje van een vrouw, die haar haar op Egyptische wijze draagt. De kwaliteit van de afwerking getuigt van het uitstekende vakmanschap van de kunstenaar.
 
Bij de belangrijkste vondsten zijn enkele voorraadpotten voor granen en vloeistoffen, waarvan enkele gestempeld waren. Anderen hadden zegels die een zes-bladige roos voorstellen. Volgens de archeologen betekende dit zegel ‘voor koninklijk gebruik.’

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)