Zeg niet dat wij u niet gewaarschuwd hebben

0
156
De premier van Israël  Benjamin Netanyahu Liet de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties maar liefst 45 seconden in stilte afwachten. Hij zei: “De leiders van Iran hebben beloofd mijn land te vernietigen … mijn volk te vermoorden. En de reactie van de Verenigde Naties, de reactie van bijna alle landen die hier vertegenwoordigd zijn is absoluut niets. Alleen stilte! Oorverdovende stilte!”

In een andere toespraak voor de VN zei Netanyahu: “Tegen al degenen die denken dat Israël werkeloos afwacht terwijl Obama onze toekomst bedreigt wil ik zeggen: Israël is bereid om zich tot het uiterste te verdedigen, met of zonder goedkeuring van de wereld.”

Hoewel terughoudend om iets te zeggen over de enige democratie in het Midden-Oosten, weten de leden van de VN dat er waarheid en legitimiteit schuilt in Netanyahu’s woorden. Zoals de vertrekkende ambassadeur van de V.N. Ron Prosor zei in zijn afscheidstoespraak: “In mijn vier jaar bij de VN heb ik veel hypocrisie gezien, ik heb een drievoudige standaard ontdekt – één voor democratieën, één voor dictaturen en een speciale houding alleen voor Israël.” Het lijkt erop dat in een lichaam, zoals de VN waarvan 57 lidstaten moslim zijn, waarvan de meesten geen democratie kennen, hypocrisie de regel is en niet de uitzondering.