Edwin Visser ZOA’s nieuwe directeur programma’s

0
315
Edwin Visser (44) wordt de nieuwe directeur programma’s (CPO) bij ZOA. Samen met algemeen directeur Chris Lukkien vormt hij vanaf 1 april de Raad van Bestuur van de hulporganisatie. Edwin heeft ruime ervaring in de humanitaire hulpverlening, waarvan de laatste negen maanden voor ZOA in het Midden-Oosten.
 
De Raad van Toezicht is blij dat al snel na het vertrek van Arco van Wessel een opvolger kan worden gepresenteerd. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat de directie weer snel op sterkte is”, zegt Harry Paul, voorzitter van de Raad van Toezicht van ZOA. ”Helaas is ons werk meer nodig dan ooit. De nood in de wereld neemt nog steeds toe. In ons meerjarenplan zijn flinke ambities uitgesproken. Met de aanstelling van Edwin Visser hebben wij er alle vertrouwen in dat de directie daar stappen in kan maken.”
 
Uitdagingen

De versterking van de band met de trouwe achterban van ZOA is een van de prioriteiten van het nieuwe directielid. “Dan gaat het niet alleen om financiën, maar om het in contact brengen van ZOA’s werk in de landenprogramma’s met de leefwereld van mensen in Nederland”, zegt Edwin Visser over de ambitie in de nieuwe rol bij ZOA. Ook ziet hij grote uitdagingen in de sector, waarin technologische veranderingen en schaalvergroting steeds belangrijker worden. “Daarin moeten we niet alleen volgend zijn, maar ook onze nek uit durven steken en aanjager van veranderingen zijn. Dat kan alleen als we voortdurend samenwerking zoeken met andere partijen, in Nederland en daarbuiten.”
 
Syrië

Edwin Visser werkt sinds mei 2018 voor ZOA als landendirecteur in de Syrië-regio. In deze Syria Response verleent ZOA noodhulp aan Syriërs die door de oorlog getroffen zijn en wordt er voorzichtig begonnen met de wederopbouw. Sinds 1998 woont en werkt Edwin bijna onafgebroken in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, onder meer voor de christelijke hulporganisaties Medair en Woord en Daad.

Bron: ZOA